Yksinäisten Suomi

Saari, Juho
Nimeke: Yksinäisten Suomi
Tekijät: Saari, Juho (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954068
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 376
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Suomen suuret kysymykset
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Kansalliskirjaston asiasanat: yksinäisyys, yhteiskunnallinen muutos, yhteiskuntapolitiikka, hyvinvointi, henkinen hyvinvointi, terveys, syrjäytyminen, elämänkaari, sosiaaliset suhteet, ihmissuhteet, elämäntapa, ennaltaehkäisy, Suomi
E-kirja, 2016
EPUB
25,00 €

Suomalaiset ovat onnellista kansaa. Tärkein perusturvamme ovat toiset ihmiset, jotka kannattelevat kolhuissa ja joiden kanssa jaetaan onnen hetket. Ystävyyssuhteet ovat yhteiskuntaa koossa pitävää sosiaalista sementtiä. Tarve kuulua johonkin on osa ihmisyyttä, ja siksi yksin jääminen vie elämältä perustan. Se lannistaa, sairastuttaa, eristää ja lisää itsetuhoisuutta.

Yksinäisyys vaikuttaa pysyvästi hyvinvointiin ja terveyteen. Sosiaalisten kontaktien puute kerää ympärilleen muita ongelmia: muutenkin huono-osaiset ovat usein myös yksinäisiä, ja toisaalta yksinäisyys lisää huono-osaisuutta. Siksi se on inhimillisen kärsimyksen lisäksi myös merkittävä yhteiskunnallinen kysymys.

Yksinäisten Suomi pohtii yksinäisyyttä 2010-luvun Suomessa. Tarkastelun kohteena ovat yksinäisyyden yleisyys ja sen vaikutukset elämänlaatuun, kansanterveyteen, aivoihin ja mieleen. Kuinka se ilmenee suomalaisessa kirjallisuudessa, iskelmissä ja valokuvataiteessa? Mitä on yksin jääminen parisuhteessa ja lapsuudessa? Kuinka ihmisten yksinäisyyttä voisi vähentää?


Katso myös näitä tuotteita