Yhdysvaltain demokratian synty — Unionin idea ja amerikkalainen historiakäsitys

Helo, Ari
Nimeke: Yhdysvaltain demokratian synty — Unionin idea ja amerikkalainen historiakäsitys
Tekijät: Helo, Ari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524958264
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.10.2015
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 98 MUIDEN MAANOSIEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valtiofilosofia, unionismi, ihanteet, demokratia, tasa-arvo, liittovaltio, historiankäsitys, amerikkalaiset, poliittinen historia, lainsäädäntö, perustuslait, valtiomuodot, historia
Kun Yhdysvaltain perustuslakia laadittiin Philadelphiassa kesällä 1787, salin ulkopuolella odotettiin jännityksellä, millaisen hallitusmuodon kansakunta oli saamassa. Kiihkeiden neuvottelujen jälkeen Benjamin Franklin astui yleisön eteen ja totesi: "Saatte tasavallan, jos pystytte pitämään sen." Yhdysvaltain poliittinen järjestelmä tunnetaan ympäri maailman, ja liittovaltio vaalii kuvaa Yhdysvalloista perustuslaillisena, tasa-arvon ja demokratian ihanteiden varaan syntyneenä yhteiskuntana. Unionimuotoisia perustuslakisopimuksia pidetään pyhinä ja koskemattomina, ja perustamiskauden ihanteiden vähittäinen toteuttaminen on ollut Yhdysvaltain kansallisen kertomuksen keskeisin piirre.

Yhdysvaltain demokratian synty on yleistajuinen johdatus 1700-luvun lopun aatehistoriaan ja nykyiseen yhdysvaltalaiseen poliittiseen ajatteluun, jotka yhdessä muodostavat pohjan kansalaisten historiakäsitykselle. Niiden tunteminen on olennaista nykyisen poliittisen toiminnan ja yhdysvaltalaisen mielenmaiseman ymmärtämiseksi. Teos sisältää myös uudet, kommentein varustetut suomennokset Yhdysvaltain tärkeimmistä poliittisista dokumenteista eli Itsenäisyysjulistuksesta (1776), Konfederaatioartikloista (1781), Federalistikirjoituksista (1787-1788) sekä Yhdysvaltain perustuslaista (1787) lisäyksineen.



Katso myös näitä tuotteita