Yhdessä päätetty — Kohti tasa-arvoista vuorovaikutusta ja osallistumista

Stevanovic, Melisa
Nimeke: Yhdessä päätetty — Kohti tasa-arvoista vuorovaikutusta ja osallistumista
Tekijät: Stevanovic, Melisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523454187
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.11.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 278
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 14.14 Kieli-, kommunikaatio- ja ilmaisupsykologia
Pehmeäkantinen kirja, 2023

36,00 €

Mitä laitetaan viikonloppuna ruuaksi? Kuka esittelee ryhmätyön Powerpoint-diat? Mihin asioihin panostetaan sote-palveluiden kehittämisessä? Yhteinen päätöksenteko on osa jokapäiväistä elämää sekä demokraattisen yhteiskunnan ja osallisuuden ydin. Sen toteuttaminen on kuitenkin paljon monimutkaisempaa ja moniulotteisempaa kuin yleensä ajatellaan. Jälkikäteen saattaa käydä ilmi, etteivät kaikki olekaan sitoutuneet päätökseen, jonka ajateltiin olevan yhteinen.

Yhdessä päätetty tarkastelee yhteistä päätöksentekoa sosiaalisena ja vuorovaikutteisena prosessina, jonka tärkeitä elementtejä ovat osapuolten tasa-arvoinen osallistuminen sekä ymmärrys valta-asetelmista. Ilmiön kompleksisuuden ymmärtäminen on avainasemassa, jos halutaan saada aikaan päätös, jonka kaikki voivat allekirjoittaa.

Teos sukeltaa vuorovaikutuksen mikrotasolle ja tuo uudenlaisia, kriittisiäkin näkökulmia esimerkiksi osallistamisen teemaan. Se auttaa ymmärtämään, millaisten lainalaisuuksien varassa kommunikoimme ja teemme päätöksiä yhdessä muiden kanssa.


Katso myös näitä tuotteita