Voimaannuttavan ohjaamisen käsikirja — Kaaoksesta arjen hallintaan

Mannström-Mäkelä, Leena; Saukkola, Kirsi
Nimeke: Voimaannuttavan ohjaamisen käsikirja — Kaaoksesta arjen hallintaan
Tekijät: Mannström-Mäkelä, Leena (Kirjoittaja)
Saukkola, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789515707420
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Palmenia
Sarja: Palmenia-sarja 33
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 102
Tuoteryhmät: Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: K38.55 Erityisopetus. Erityiskasvatus. Erityiskoulut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: toimintamallit, ohjaus (neuvonta ja opastus), voimaantuminen, vuorovaikutus, tukeminen, elämänhallinta, aikuiset, nuoret, ADHD, kuntoutus
Tässä teoksessa esitellään konkreettisia toimintamalleja ja menetelmiä, jotka soveltuvat työskentelyyn ADHD-/neuropsykiatrisia vaikeuksista omaavien asiakasryhmien kanssa.

Jotta valmennus tai muu ammattimainen tuki tuottaisi hyviä tuloksia, ammattilaisilla tulee olla riittävästi tietoa ja ymmärrystä ADHD:sta tai muusta neuropsykiatrisesta toimintahäiriöstä. Asiantuntemuksen avulla voidaan tukea asiakkaan itsetuntemuksen parantamista ja hälventää hänen pelkoaan tulla ymmärretyksi väärin. Siksi kirjaan on koottu perustietoa ADHD:sta, diagnosoinnista sekä lääkehoidosta.

Ohjaaja tai valmentaja voi sovittaa näitä ratkaisu- ja voimavarakeskeisiä menetelmiä omaan persoonalliseen toimintatapaansa ja mukauttaa niitä kulloisenkin asiakkaansa tarpeisiin. Menetelmät soveltuvat niin ammattihenkilöstön kuin vanhempien, sisarusten, puolisoiden ja muiden läheistenkin käytettäviksi.

Kirjoittajat ovat työskennelleet useiden vuosien ajan ADHD-henkilöiden parissa soveltaen muun muassa ratkaisu- ja voimavarakeskeisiä menetelmiä.


Katso myös näitä tuotteita