Viisi maailmanloppua — Maapallon historia ja ihmiskunnan tulevaisuus

Salonen, J. Sakari
Nimeke: Viisi maailmanloppua — Maapallon historia ja ihmiskunnan tulevaisuus
Tekijät: Salonen, J. Sakari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451414
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 285
Tuoteryhmät: Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Ympäristö ja luonto
Kirjalahjat kevään juhliin
Kirjastoluokka: 55 FYYSINEN MAANTIEDE. GEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maapallo, luonnonhistoria, geologiset kaudet, joukkotuho, luonnononnettomuudet, ekokatastrofit, ilmastonmuutokset, menneisyys, uhkakuvat, ekosysteemit (ekologia), teknologinen kehitys, ihmiskunta, tulevaisuus
Äänikirja, 2021
MP3
22,00 €

E-kirja, 2021
EPUB
19,00 €

Maata kohti kiitävät asteroidit, tulivuorenpurkaukset ja tuhotulvat ovat katastrofielokuvien vakiokuvastoa. Ilmastonmuutoksen ja luontokadon edetessä huolet ihmiskunnan selviytymisestä ovat saaneet myös tosielämän kaikupohjaa. Mitä miljardien vuosien historia kertoo siitä, millaiset katastrofit voivat uhata elämää maapallolla?

Viisi maailmanloppua luotaa planeettamme dramaattista menneisyyttä ja selvittää, mitkä tekijät johtivat viiteen suureen elämän joukkotuhoon. Maapallon eliöt, ihminen mukaan lukien, ovat alttiina monenlaisille geologisille ja kosmisille voimille. Voivatko asteroidit, komeetat tai avaruuden gammapurkaukset uhata meitä tulevaisuudessa? Heräävätkö uinuvat supertulivuoret? Onko odotettavissa uutta jääkautta?

Ilmaston lämpeneminen, luonnon köyhtyminen ja ydinsodan mahdollisuus ovat tehneet selväksi, että yksi merkittävä uhka elämälle on ihmisen oma toiminta. Toisaalta suuri vaikutuksemme planeettaan muistuttaa, että moni avain kestävään tulevaisuuteen on yhä omissa käsissämme. Teos on valaisevaa luettavaa kaikille, joita ihmiskunnan kohtalo askarruttaa.


Katso myös näitä tuotteita