Vihalla ja voimalla — Poliittinen väkivalta Suomessa

Tammikko, Teemu
Nimeke: Vihalla ja voimalla — Poliittinen väkivalta Suomessa
Tekijät: Tammikko, Teemu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450219
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 269
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Politiikka
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen väkivalta, väkivalta, poliittisuus, ideologiat, protestiliikkeet, ääriliikkeet, muukalaisviha, terrorismi, pyhä sota, rikokset, torjunta, poliittinen toiminta, väkivallattomuus, edistäminen
E-kirja, 2019
EPUB
22,00 €

Vihalla ja voimalla. Poliittinen väkivalta Suomessa

Turun puukotukset, polttopulloiskut vastaanottokeskuksiin, vihanpurkaukset sosiaalisessa mediassa - väkivallalla ja sen uhalla yritetään vaikuttaa politiikkaan myös demokratian mallimaana pidetyssä Suomessa.
Poliittinen väkivalta on monikasvoinen ja -muotoinen ilmiö: tekijät vaihtelevat yksittäisistä henkilöistä kansainvälisesti organisoituihin järjestöihin, ja se voi ilmetä niin lievinä uhkauksina kuin ihmisuhreja vaativina terrori-iskuinakin. Kokonaisuuden ja eri esiintymismuotojen hahmottaminen on välttämätöntä, jotta poliittista väkivaltaa voitaisiin ehkäistä.

Vihalla ja voimalla seuraa ilmiön jälkiä selvittääkseen, millä tavoin se ilmenee nykypäivänä, ketkä sitä harjoittavat ja mitkä taustatekijät siihen vaikuttavat. Teoksessa punnitaan polttavan ajankohtaisia kysymyksiä, kuten vihapuheen kanavoitumista väkivallanteoiksi, hyvinvointivaltion rapautumisen yhteyttä ääriliikkeiden nousuun sekä median roolia kiristyvässä yhteiskunnallisessa ilmapiirissä. Onko mahdollista erotella toisistaan ”hyvä” ja ”paha” poliittinen väkivalta?


Katso myös näitä tuotteita