Varhaismodernin yhteiskunnan historia — Lähestymistapoja yksilöihin ja rakenteisiin

Toivo, Raisa Maria; Miettinen, Riikka
Nimeke: Varhaismodernin yhteiskunnan historia — Lähestymistapoja yksilöihin ja rakenteisiin
Tekijät: Toivo, Raisa Maria (Toimittaja)
Miettinen, Riikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451223
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 272
Tuoteryhmät: Perusteokset
Historia
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 91.7 Uusi aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiantutkimus, uuden ajan alku, yhteiskunnallinen muutos, yhteiskuntakehitys, sosiaalinen identiteetti, sosiaaliset suhteet, verkostot, väestö, vastavuoroisuus, perheet, yrittäjyys, kansalaisuus, uskonto ja uskonnot, muuttoliike, etnisyys, vammaisuus, historia
E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Varhaismoderniin ajanjaksoon 1500-luvulta 1800-luvulle mahtui paljon muutakin kuin siirtomaavalloituksia, uskonnollisia ristiriitoja sekä tieteellisiä mullistuksia. Millä tavalla esimerkiksi sukupuoli, sääty, ammattiasema ja työkyky muovasivat yksilöitä, yhteiskuntaa ja niiden vuorovaikutusta?

Varhaismodernin yhteiskunnan historia -teoksen lähtökohtana on ajatus, että maailma ja yhteiskunta eivät ole samanlaisia kaikille ja että ihmisten sosiaalisten identiteettien moninaisuuden huomioon ottaminen rikastuttaa historiallista analyysia.

Kirja tarjoaa läpileikkauksen siitä, mitä varhaismodernin ajan yhteiskuntahistoriallinen tutkimus tällä hetkellä on ja mihin se on menossa. Tutkimuksellisia avauksia sekä metodologisia ja teoreettisia lähestymistapoja esittelevässä teoksessa tarkastellaan muun muassa yrittäjyyttä, demokratiakehitystä ja vammaisuutta sekä eri elämänalueiden ja kulttuurien kietoutumista yhteen.


Katso myös näitä tuotteita