Uskontolukutaito suomalaisessa yhteiskunnassa

Linjakumpu, Aini; Sakaranaho, Tuula; Konttori, Johanna; Rissanen, Inkeri; Illman, Ruth; Ubani, Martin; Tiilikainen, Marja
Nimeke: Uskontolukutaito suomalaisessa yhteiskunnassa
Tekijät: Linjakumpu, Aini (Kirjoittaja)
Sakaranaho, Tuula (Kirjoittaja)
Konttori, Johanna (Kirjoittaja)
Rissanen, Inkeri (Kirjoittaja)
Illman, Ruth (Kirjoittaja)
Ubani, Martin (Kirjoittaja)
Tiilikainen, Marja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452107
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.3.2023
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 20 YLEINEN USKONTOTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uskonto ja uskonnot, moninaisuus, uskonnolliset vähemmistöt, lukutaito, ymmärtäminen, kansalaistaito, globalisaatio, politisoituminen, uskontopolitiikka, uskonnonpedagogiikka, uskontokasvatus
E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

Oikeus omaan uskontoon on perusoikeus- ja yhdenvertaisuuskysymys, mutta uskonnoilla on myös poliittinen, sosiaalinen ja kulttuurinen ulottuvuutensa. Niiden merkitys on kasvanut globalisaation ja uskontoa hyödyntävän nationalismin ja populismin myötä, ja uskonnollisten vähemmistöjen osallisuus ja oikeudet ovat olennaisia yhteiskuntarauhalle.

Kun uskonnollinen moninaisuus lisääntyy, tarvitaan uudenlaista tapaa jäsentää uskontojen roolia yhteiskunnassa. Tätä tietoa tarvitsevat paitsi tavalliset kansalaiset myös kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaiset, eri viranomaiset sekä kotouttamisen parissa työskentelevät.

Uskontolukutaito suomalaisessa yhteiskunnassa selvittää, mitä uskontolukutaito merkitsee kansalaistaitona sekä ammatillisena ja akateemisena osaamisena. Keskeisiä lähtökohtia uskontolukutaidossa ovat tieto ja ymmärtäminen mutta myös kriittisyys ja kontekstuaalisuus.

Teos soveltuu oppikirjaksi ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa, ja siitä on hyötyä kaikille, jotka kohtaavat erilaisista uskonnollisista taustoista ja perinteistä tulevia ihmisiä.


Katso myös näitä tuotteita