Uskonto mielessä — Psykologisia näkökulmia uskonnollisuuteen ja henkisyyteen

Pauha, Teemu; Haimila, Roosa
Nimeke: Uskonto mielessä — Psykologisia näkökulmia uskonnollisuuteen ja henkisyyteen
Tekijät: Pauha, Teemu (Toimittaja)
Haimila, Roosa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523454736
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 31.10.2024
Ilmestymispäivä: 31.10.2024
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 20 YLEINEN USKONTOTIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2024

36,00 €

Uskonto voi motivoida niin uhrautuvaa auttamista kuin silmitöntä väkivaltaakin. Se voi pitää koossa kansakuntia ja perheitä – tai hajottaa niitä. Uskonnosta etsitään vastauksia elämän suuriin kysymyksiin, joiden äärellä myös uskonnoton ihminen saattaa kokea olevansa ”henkinen”.
Uskonto mielessä tarkastelee uskontoa alueena, johon sisältyy monia psykologisesti kiinnostavia ilmiöitä. Psykologisia lähestymistapoja sovelletaan niin suuriin maailmanuskontoihin, uskontoihin sitoutumattomaan henkisyyteen kuin uskonnottomuuteenkin. Teoksessa pohditaan esimerkiksi, miten uskonto kytkeytyy hyvinvointiin ja millaisia katsomustyyppejä nuorilla on eri puolilla maailmaa. Liittyykö ateismi vahvempaan vai vähäisempään kuolemanpelkoon, ja miksi ihmisten käsitykset Jumalasta ovat juuri tietynlaisia?
Uskonnon ja henkisyyden psykologinen tutkimus Suomessa on vireää, mutta sitä ei ole aiemmin koottu yksiin kansiin. Uusimpien löydöksien lisäksi teos esittelee alan suomalaisen nykytutkimuksen koulukuntia ja teorioita.


Katso myös näitä tuotteita