Ukraina on meidän! — Kirkot ja politiikka Ukrainan ja Venäjän suhteissa

Hurskainen, Heta; Laitila, Teuvo
Nimeke: Ukraina on meidän! — Kirkot ja politiikka Ukrainan ja Venäjän suhteissa
Tekijät: Hurskainen, Heta (Kirjoittaja)
Laitila, Teuvo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452053
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.4.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 416
Tuoteryhmät: Konfliktit maailmassa
Filosofia ja uskonto
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uskontopolitiikka, ortodoksinen kirkko, ristiriidat, patriarkaatit (hallintoalueet), transnationaalisuus, ortodoksisuus, idän katoliset kirkot, uskonto ja uskonnot, kansallinen identiteetti, slaavit, suurvaltapolitiikka, poliittiset kriisit, Ukrainan kriisi 2014-, kirkkohistoria, historia
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Miksi Ukraina perusti oman ortodoksisen kirkon, ja miksi Venäjän ortodoksinen kirkko vastustaa sitä niin kiivaasti? Miten ortodoksisuutta on käytetty yhteisen venäläisen tai erillisen ukrainalaisen kansallistunteen luomiseen?

Ukraina on meidän! tarkastelee uskontoa ja politiikkaa Ukrainan ja Venäjän suhteissa. Se selvittää, miten kirkkopoliittiset kiistat venäläisten ja ukrainalaisten välillä ovat syntyneet ja miten Neuvostoliiton ja toisen maailmansodan aika vahvistivat käsityksiä ukrainalaisista ja venäläisistä yhtäältä samana ja toisaalta kahtena erillisenä kansana. Erityisesti kirja käsittelee neuvostoajan jälkeisiä kiistoja, jotka ravitsevat nykyistä venäläistä ja ukrainalaista nationalismia sekä muokkaavat kirkollista ja yhteiskunnallista todellisuutta.

Kirja nostaa esille Venäjän ortodoksisen kirkon varjoon usein unohdetun ukrainalaisen itäisen kristillisyyden ja kysyy, kenelle Ukraina kuuluu. Epävarmassa globaalissa tilanteessa on olennaista ymmärtää, miten Ukrainan ja Venäjän kirkollis-poliittiset kiistat ja niiden tulkinnat voivat vaikuttaa koko maailmaan.


Katso myös näitä tuotteita