Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Työttömyys sattuu — Arjen kamppailuja työllistämistoimien rattaissa

Näre, Sari; Näre, Lena
Nimeke: Työttömyys sattuu — Arjen kamppailuja työllistämistoimien rattaissa
Tekijät: Näre, Sari (Kirjoittaja)
Näre, Lena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457546
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.2.2022
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
Avainsanat: työttömyys, yhteiskunta, työttömyysturva, yhteiskuntapolitiikka, kokemukset, arki, tunteet
Pehmeäkantinen kirja, 2022

34,00 €

Arki täyttyy odottelusta, epävarmuudesta ja pettymyksistä. Päivät kuluvat hakemuksia laatiessa. Työttömän aika ei ole vapaa-aikaa eikä työaikaa - se on sinnittelyä, joka syö voimat.

Ainutlaatuiseen kirjoitusaineistoon perustuvassa teoksessa ääneen pääsevät työttömät itse. Miltä tuntuu menettää työnsä tai hakea töitä tuloksetta vuodesta toiseen?

Vakituista työpaikkaa on yhä vaikeampi saada, ja kovassa kilpailussa moni korkeasti koulutettukin jää ilman työtä. Samalla työttömyyttä yritetään torjua pakottamalla työttömät hakemaan sellaisiakin töitä, jotka eivät työnhakijalle sovellu. Erityisesti luovan työn tekijöiden eteen kasataan esteitä.

Passiivinen ei saisi olla, mutta vääränlainen oma-aloitteisuus voi viedä oikeuden tukiin ja karenssi katkaista toimeentulon. Rankaisevien työttömyystoimien rattaissa osa työttömistä masentuu ja menettää aloitekykynsä. Pakkoaktivointi passivoi.

Työttömyys sattuu kyseenalaistaa käsitykset työttömistä laiskoina työn välttelijöinä. Se kuvaa, millaisia ristiriitaisia vaatimuksia työttömyysturvajärjestelmä työttömille asettaa ja miten ne vaikuttavat itsetuntoon, arkeen ja tulevaisuudennäkymiin.


Katso myös näitä tuotteita