Tutkiva mielikuvitus — Luovat, osallistuvat ja toiminnalliset tutkimusmenetelmät yhteiskuntatieteissä

Ryynänen, Sanna; Rannikko, Anni
Nimeke: Tutkiva mielikuvitus — Luovat, osallistuvat ja toiminnalliset tutkimusmenetelmät yhteiskuntatieteissä
Tekijät: Ryynänen, Sanna (Toimittaja)
Rannikko, Anni (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456884
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.2.2021
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 328
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Avainsanat: metodologia, tutkimusmenetelmät, yhteiskuntatieteet, osallistava tutkimus, osallistuva havainnointi, toiminnalliset menetelmät, luovat menetelmät, kvalitatiivinen tutkimus, tutkimusaineisto, analyysi, tulkinta, haastattelumenetelmät, havainnointi, tapaustutkimus, toimintatutkimus
Pehmeäkantinen kirja, 2021

36,00 €

Tiedon ja tietämisen koko kirjoa ei voi tavoittaa vain järjen käyttöön, rationaaliseen ajatteluun tai pelkkään kielelliseen ilmaisuun perustuvilla tutkimusmenetelmillä. Luovan, osallistuvan ja toiminnallisen tutkimuksen menetelmät liikkuvatkin tunteiden, kokemusten, muistojen, mielikuvituksen ja kehollisuuden alueella.

Tutkiva mielikuvitus esittelee esimerkiksi kaunokirjallisuuden käyttöä yhteiskuntatutkimuksessa, osallistuvaa kartoitusta ja kuljeskelua, jotka ovat tiedon tuottamisen menetelminä monille vielä tuntemattomia. Teos tarjoaa sekä käytännönläheisiä neuvoja tutkimusmenetelmien hyödyntämiseen että teoreettista selkänojaa tutkimukseen. Se sisältää konkreettisia tutkimusesimerkkejä sekä pohtii menetelmien mahdollisuuksia ja ongelmakohtia.

Teos on tarkoitettu oppikirjaksi yhteiskunta-, sosiaali- ja kasvatustieteissä sekä taidealoilla yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Se on myös oiva apuväline tutkimustyön ammattilaisille ja tutkimusmenetelmiä opettaville.


Katso myös näitä tuotteita