Tutkimushaastattelu — Teemahaastattelun teoria ja käytäntö

Hirsjärvi, Sirkka; Hurme, Helena
Nimeke: Tutkimushaastattelu — Teemahaastattelun teoria ja käytäntö
Tekijät: Hirsjärvi, Sirkka (Kirjoittaja)
Hurme, Helena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523458123
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.10.2022
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2000
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 213
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Avainsanat: haastattelututkimus, tutkimushaastattelut, tutkimusmenetelmät, yhteiskuntatieteet, käyttäytymistieteet, haastattelut, haastattelumenetelmät, tutkimusaineisto
Pehmeäkantinen kirja, 2018

36,00 €

Tutkimushaastattelu eri muodoissaan on käytetyimpiä tiedonhankinnan menetelmiä useilla tieteenaloilla. Haastattelu voidaan tehdä monista lähtökohdista käsin ja toteuttaa monin eri muodoin. Tässä kirjassa käsitellään tutkimushaastattelun niin teoreettisia kuin käytännöllisiäkin kysymyksiä ja ongelmia. Tarkastelu suuntautuu erityisesti teemahaastattelun toteutukseen.

Kirja on tarkoitettu käytännönläheiseksi oppaaksi. Siinä ohjataan muun muassa haastattelun suunnitteluun, haastatteluteemojen kehittelyyn, haastattelutilanteen hallintaan ja kysymysten esittämiseen, eri ikäisten haastatteluun ja haastatteluaineiston analyysiin ja raportointiin.

Kirja on tarkoitettu oppaaksi lähinnä opiskelijoille ja tutkijoille, joilla on vain vähän kokemusta haastattelusta. Se palvelee kuitenkin myös varttuneempia tutkijoita, jotka työskentelevät psykologian, kasvatustieteen, sosiologian, sosiaalityön, hoitotieteen, historian tai antropologian alueilla.

Sirkka Hirsjärvi on toiminut kasvatustieteen professorina Jyväskylän yliopistossa ja Helena Hurme kasvatuspsykologian professorina Åbo Akademissa.


Katso myös näitä tuotteita