Tutankhamonin salaisuudet — Arkeologinen matka muinaiseen Egyptiin

Silver, Minna
Nimeke: Tutankhamonin salaisuudet — Arkeologinen matka muinaiseen Egyptiin
Tekijät: Silver, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451964
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 8.9.2022
Hinta: 36,00 € 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 446
Tuoteryhmät: Historia
Kirjalahjat kevään juhliin
Kirjastoluokka: 91.11 Vanha aika, Egyptin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: faaraot, hallitsijat, muumiot, hautakammiot, hautalöydöt, muinaisesineet, uskonto ja uskonnot, jumalat, arkeologia, egyptologia, henkilöhistoria, kulttuurihistoria, historia
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Äänikirja, 2022
MP3
25,00 €

Tutankhamon on nykyään Egyptin tunnetuin faarao, koska hänen hautansa löydettiin lähes koskemattomana vuonna 1922. Löytö avasi oven ennestään tuntemattomaan maailmaan. Hauta ja sieltä löytynyt koskematon muumio ovat muinaisen tiedon aarteisto, josta on ammennettu jo sadan vuoden ajan.

Tutankhamonin salaisuudet astuu nuoren faaraon elämään ja aikaan arkeologin näkökulmasta. Haudasta löytyviä johtolankoja seuraten arkeo­logi ryhtyy salapoliisityöhön avatakseen niin yksilön kuin hänen yhteiskuntansakin historiaa. Uudet tutkimusmenetelmät paljastavat yhä uutta tietoa muinaisten egyptiläisten elämästä, tavoista ja uskomuksista.

Teos johdattaa lukijaa kaivauksilta toisille, hiekan kovertamien palatsien raunioille ja kiehtovien esinelöytöjen äärelle. Millaisin menoin Tutankhamon saateltiin hautaan? Mitä löydöt kertovat Tutankhamonin hallituskaudesta?

Kirja juhlistaa haudan löydöstä lähtenyttä satavuotista tutkimustaivalta. Se avaa myös suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten osuutta Tutankhamonin ja muinaisen Egyptin tutkimuksissa.


Katso myös näitä tuotteita