Turkin historia — Atatürkista Erdoğaniin

Alaranta, Toni
Nimeke: Turkin historia — Atatürkista Erdoğaniin
Tekijät: Alaranta, Toni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450257
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 244
Tuoteryhmät: Demokratian tulevaisuus
Konfliktit maailmassa
Historia
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 98.111 Turkin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen kehitys, kansainväliset suhteet, aatehistoria, poliittinen historia, historia
E-kirja, 2019
EPUB
19,00 €

Euroopan ja Lähi-idän portiksi muodostunutta nykyisen Turkin aluetta ovat hallinneet sivilisaatiot kreikkalaisista ja roomalaisista osmaneihin. Millaisen matkan Osmani-imperiumin raunioille 1920-luvulla perustettu maallinen ja länsimaisia vaikutteita ottanut Turkin tasavalta on kulkenut muuttuessaan omaa tietään kulkevaksi toimijaksi islamilaisen maailman ja länsimaiden välissä?

Turkista puhuttaessa esille nousevat usein uskonnon ja politiikan suhde, kurdivähemmistön asema sekä demokratian tila. Geopoliittisesti tärkeä sijainti on taannut ulkovaltojen kiinnostuksen Turkin kehitystä kohtaan. Eri vuosikymmeninä Turkki on herättänyt milloin lupauksia maan demokraattisesta tulevaisuudesta, milloin taas pelkoja luisumisesta autoritariaan.

Turkin historia esittelee maan vaiheita itsenäisyyssodan sankarin Mustafa Kemal Ataturkin ajasta Recep Tayyip Erdoganiin, jonka kaudella valtaa on kasattu yhä voimakkaammin presidentille. Teos vie Turkin modernisoitumiskamppailuista niin sotilasvallankaappauksien melskeisiin, Eurooppa-politiikan käänteisiin kuin Turkin nousuun maailmanpolitiikan aktiiviseksi peluriksi.


Katso myös näitä tuotteita