Tietokirjallisuuden lajit ja rajat

Henritius, Ida; Löytty, Olli; Mäntynen, Anne
Nimeke: Tietokirjallisuuden lajit ja rajat
Tekijät: Henritius, Ida (Toimittaja)
Löytty, Olli (Toimittaja)
Mäntynen, Anne (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523454033
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 20.11.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
Kovakantinen kirja, 2023
Suojapaperi
36,00 €

Tietokirjallisuudesta puhutaan usein yhtenäisenä kokonaisuutena, vaikka se sisältää lukuisia eri lajeja elämäkerroista kädentaito-oppaisiin ja matkakertomuksista tutkimuskirjallisuuteen. Toisaalta lajit eivät ole tarkkarajaisia, ja moni teos myös sijoittuu tieto- ja kaunokirjallisuuden välimaastoon.
Tietokirjallisuuden lajit ja rajat piirtää tutkimukseen perustuvan kuvan tietokirjallisuuden monipuolisesta kentästä. Se lähestyy aihetta kirjallisuuden- ja kielentutkimuksen sekä tiedon tuotannon ja esittämisen näkökulmista. Miten kokemus- ja tutkimustieto asemoituvat eri kirjallisuudenlajeissa? Miten lajien rajoista neuvotellaan, ja millaista kitkaa tällöin syntyy? Esimerkiksi yleistajuisen ja tieteellisen kirjallisuuden eroista on viime aikoina käyty julkista keskustelua, jossa on pohdittu muun muassa lähteiden merkitsemisen tarvetta.
Teos paikkaa aukon tietokirjallisuuden tutkimuksen perusoppikirjana. Siitä on hyötyä myös opettajille, kirjailijoille ja kirja-alan toimijoille sekä kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin tietokirjallisuuden moninaisuutta ja merkitystä.

Teos julkaistaan yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n kanssa, ja se on Suomen tietokirjailijat ry:n 40-vuotisjuhlajulkaisu.


Katso myös näitä tuotteita