Tieto, valta ja vaikuttaminen oikeusvaltiossa

Mäntylä, Niina; Viljanen, Jukka; Perttola, Laura
Nimeke: Tieto, valta ja vaikuttaminen oikeusvaltiossa
Tekijät: Mäntylä, Niina (Toimittaja)
Viljanen, Jukka (Toimittaja)
Perttola, Laura (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523458314
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 8.5.2023
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 33 OIKEUSTIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2023

35,00 €

Demokraattisen oikeusvaltion periaatteet ovat koetuksella monessa länsimaassa - näkyvimpinä osoituksina vähemmistöjen oikeuksien kaventaminen, median toimintavapauden rajoittaminen ja tuomioistuinten riippumattomuuden kyseenalaistaminen. Onko Suomessakin syytä huoleen? Kyllä ja ei.

Tieto, valta ja vaikuttaminen oikeusvaltiossa analysoi suomalaiseen oikeusvaltioon kohdistuvia uhkakuvia, joita ovat esimerkiksi yhteiskunnallinen polarisaatio ja poliittinen passiivisuus, tietoon liittyvä vallankäyttö sekä internetistä kerättävän datan käyttäminen vääriin tarkoituksiin.

Uhkaako yliopistojen ja kaupallisten toimijoiden yhteistyö päätöksenteon tietoperustaisuutta? Miten teknologian tuomat mahdollisuudet kansalaisten läpikotaiseen valvontaan ja tarkkailuun ovat sovitettavissa yhteen yksilöiden oikeuksien kunnioittamisen kanssa? Voidaanko samaan aikaan taata sananvapauden toteutuminen ja estää vihapuhe ja maalittaminen? Tämänkaltaisten yhteiskunnallisten kysymysten ratkaisemisesta riippuu myös oikeusvaltion tulevaisuus.


Katso myös näitä tuotteita