Tästä pitäisi puhua — Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä

Mustajoki, Henriikka
Nimeke: Tästä pitäisi puhua — Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä
Tekijät: Mustajoki, Henriikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452367
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 20.10.2023
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Muuttuva työ ja talous
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 14.14 Kieli-, kommunikaatio- ja ilmaisupsykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: keskustelu, haasteet (ongelmat), vaikeudet, vuorovaikutus, yhteisöt, puhe (puhuminen), vaikeneminen, yhteistyökyky, ongelmanratkaisu, sosiaalinen vuorovaikutus, kohtaaminen, sosiaaliset taidot
E-kirja, 2023
EPUB
19,00 €

Vaikeimmat keskustelut ovat juuri niitä, joiden käyminen olisi tärkeintä. Käymättömät keskustelut kasvavat hiljaisuudessa muhkeiksi ongelmiksi, joista yhteisö maksaa kalliin hinnan. Näin voi käydä työpaikalla, harrastusseurassa tai taloyhtiössä. Miksi joistakin asioista on niin vaikeaa puhua avoimesti?

Kaikissa yhteisöissä on paljon asioita, joista ei puhuta. Tämä kirja tarkastelee sitä, mistä yhteisöissä vaietaan. Osana tarkastelua hahmottuu uudenlainen puheen muoto, varjopuhe. Varjopuhetta syntyy siitä, mistä ei osata, haluta tai uskalleta keskustella.

Tästä pitäisi puhua kannustaa selättämään varjopuheen ja tarttumaan siihen, mistä yhdessä vaietaan. Teoksessa valotetaan hiljaisuuden ympärillä versovan varjopuheen lisäksi sitä, mitä kaikkea menetämme vaikenemalla. Asiat, joista emme puhu, kasvavat isommiksi kuin ne ovatkaan. Niitä kierretään ja väistetään. Se taas vaatii työtä ja energiaa, joka kuluttaa yhteisöjä.

Vaikeat keskustelut ovat vuorovaikutteisia ja vaativat osallistujilta luovuutta ja uteliaisuutta. Teos tarjoaa eväitä otollisen tilan luomiseen juuri tällaisille keskusteluille.


Katso myös näitä tuotteita