Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia — Talouskriisistä tasa-arvon kriiseihin

Kantola, Johanna; Koskinen Sandberg, Paula; Ylöstalo, Hanna
Nimeke: Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia — Talouskriisistä tasa-arvon kriiseihin
Tekijät: Kantola, Johanna (Toimittaja)
Koskinen Sandberg, Paula (Toimittaja)
Ylöstalo, Hanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456099
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 6.3.2020
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 328
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
Avainsanat: tasa-arvo, tasa-arvopolitiikka, yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet, sukupuoli, vähemmistöt, monikulttuurisuus, talous, taloudelliset kriisit, työelämä, politiikka
Pehmeäkantinen kirja, 2020

20,00 €

Miten talouskriisi vaikuttaa tasa-arvoon? Muuttuuko tasa-arvo-oikeus, kun politiikka muuttuu? Ketkä ovat nykyajan feministisiä toimijoita? Jakaako vanhuus ihmiset voittajiin ja häviäjiin? Tasa-arvolla on nykypolitiikassa tärkeä symbolinen merkitys, mutta vaikuttaako siihen mitenkään, ketkä hallituksessa istuvat?

Tasa-arvolla on takanaan myrskyisä vuosikymmen. Sitä ovat ravistelleet muun muassa konservatismin ja oikeistopopulismin nousu sekä muutokset työmarkkinoilla ja hoivan alalla. Rasismi ja sukupuolen moninaisuus ovat monimutkaistaneet tasa-arvopolitiikkaa. Tasa-arvo koskettaa jokaista, ja sitä pidetään tärkeänä asiana, mutta moni siihen liittyvä kysymys on yhä ratkaisematta.

Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia tarjoaa kattavan ja asiantuntevan katsauksen nykyiseen tasa-arvopolitiikkaan arvioimalla sen saavutuksia, pysyvyyttä ja muutoksia. Erityisesti teos pureutuu suomalaisen tasa-arvopolitiikan uusiin tuuliin, sokeisiin pisteisiin ja haasteisiin. Samalla se opastaa lukijansa kriittisen tasa-arvolukutaidon äärelle.


Katso myös näitä tuotteita