Talven soturit — Talvisotataito Suomessa 1918–1940

Tuunainen, Pasi
Nimeke: Talven soturit — Talvisotataito Suomessa 1918–1940
Tekijät: Tuunainen, Pasi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523455955
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 23.10.2019
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 344
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
Avainsanat: armeijat, historia, kouluttajat, sodanjohto, sodankäynti, sotahistoria, sotataito, sotilashenkilöstö, strategia, taktiikka, talvisota, talvisotataito
Kovakantinen kirja, 2019
Suojapaperi
10,00 €

Talvisodankäynti on ollut harvinaista maailmanhistoriassa, mutta suomalaisilla on talvitaistelijoina pitkä historia. Pohjoisissa oloissa menestyminen on edellyttänyt erityistä osaamista, ja kyky käyttää maastoa ja olosuhteita hyväksi on usein ratkaissut taisteluiden lopputuloksen.

Talven soturit -teoksessa sotahistorioitsija Pasi Tuunainen kertoo tämän osaamisen kertymisestä Suomessa. Hän osoittaa, kuinka Suomessa vuoden 1918 jälkeen opittiin ottamaan hyinen talvinen elementti hyötykäyttöön ja kääntämään se taktiseksi eduksi.

Talvisodassa nämä kehitystyön ja koulutuksen tulokset joutuivat äärimmäiseen testiin. Ne osoittautuivat yleensä toimiviksi, sillä suomalaiset onnistuivat liittoutumaan talven kanssa ja saavuttivat sotilaallista menestystä. Puutteita he paikkasivat improvisoimalla ja soveltamalla esimerkiksi tukkijätkien konsteja.
Talven soturit on lajissaan ainutlaatuinen teos suomalaisille tärkeästä mutta sotahistoriallisesti katveeseen jääneestä aiheesta. Nykyisin arktisten alueiden sotilaallinen merkitys on kasvussa, ja suomalaisesta talvitaisteluosaamisesta onkin tullut kansainvälisesti arvostettu vientituote.


Katso myös näitä tuotteita