Talous kasvun jälkeen

Joutsenvirta, Maria; Hirvilammi, Tuuli; Ulvila, Marko; Wilén, Kristoffer
Nimeke: Talous kasvun jälkeen
Tekijät: Joutsenvirta, Maria (Kirjoittaja)
Hirvilammi, Tuuli (Kirjoittaja)
Ulvila, Marko (Kirjoittaja)
Wilén, Kristoffer (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524959117
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.10.2016
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
Harva mieltää aamuruuhkassa ja työpaikan kiireessä elävänsä globaalin kasvutalouden määrittämää arkea. Kun työntekijä saa palkkaa, omistaja tuottoja, kuluttaja ostettavaa ja kansantalous oikeansuuntaisia käyriä, kaikki ovat tyytyväisiä. Nyt tämä koneisto on alkanut yskähdellä: työttömyys kasvaa, eriarvoisuus lisääntyy ja vakavat ympäristöongelmat pahenevat. Mutta onko vika talouskasvun vähäisyydessä vai siinä, että kasvutalous ei enää kykene parantamaan hyvinvointiamme?

Talous kasvun jälkeen selvittää, mitä talous, työ ja raha oikeastaan ovat ja mistä tekijöistä taloudellinen toiminta koostuu. Se purkaa myyttejä talouskasvun ja hyvinvoinnin pakkoliitosta sekä vihreän talouden mahdollisuuksista ratkaista aikamme isot ympäristöongelmat. Käsitykset taloustilanteesta olisivat toisenlaisia, jos ymmärrettäisiin, kuinka riippuvainen talous on luonnosta ja miten hyvinvointiamme rakentaa muukin työnteko kuin palkkatyö.

Teos esittää, että taloutemme voi perustua myös vaihtoehtoiselle mallille, jossa toimeentuloa luodaan paikallisemmin ja kestävällä tavalla. Se selvittää muun muassa perustulon, paikallisrahan, energiaverojen ja työajan lyhentämisen mahdollisuuksia parantaa hyvinvointiamme ja jakaa sitä oikeudenmukaisemmin. Talouden pitäisi olla ensisijaisesti keino järjestää hyvä elämä kaikille. Vaihtoehtoja nykytilanteelle ei tarvitse jäädä odottamaan, ne ovat jo täällä.Katso myös näitä tuotteita