Taivas ja syli — Kertomus parisuhdeväkivallasta vanhoillislestadiolaisessa perheessä

Lidman, Satu
Nimeke: Taivas ja syli — Kertomus parisuhdeväkivallasta vanhoillislestadiolaisessa perheessä
Tekijät: Lidman, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450592
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 37.4 Perhepolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lähisuhdeväkivalta, parisuhdeväkivalta, perheväkivalta, usko, lestadiolaisuus, sosiaalinen kontrolli, kristillinen etiikka, anteeksianto, parisuhde, vanhemmuus, perhe-elämä, toipuminen, kokemukset
E-kirja, 2020
EPUB
19,00 €

Äänikirja, 2020
MP3
22,00 €

Tämä on kertomus kärsimyksestä, kapinasta ja anteeksi­annosta. Kertomus kumppanin rakastamisesta ja pelkäämisestä, äitinä olemisen haasteista. Kertomus lujasta uskosta Jumalaan ja sen horjumisesta. Kertomus itsensä löytämisestä.

Päivi solmi avioliiton nuorena. Jo hääyönä alkoi fyysisen, seksuaalisen, henkisen ja hengellisen väkivallan kierre, joka kietoutui vanhoillislestadiolaiseen elämäntapaan. Pitkän avioliiton aikana syntyi kahdeksan lasta.

Taivas ja syli tarkastelee parisuhdeväkivaltaa yhden ihmisen elämäntarinan kautta ja pohtii sen kytköksiä uskonnolliseen yhteisöön. Samalla väki­valtaa, sen uhkaa ja sen piilottamista käsitellään laajemmin, osana sukupuolittuneiden valtasuhteiden sekä auttamisjärjestelmän historiaa ja nykyhetkeä. Katse kohdistetaan myös väkivallan yli­sukupolvisiin vaikutuksiin.

Teoksessa etsitään vastausta erityisesti kysymykseen siitä, miksi väkivaltaisesta suhteesta on niin vaikeaa lähteä - ja mikä sen lopulta tekee mahdolliseksi.Katso myös näitä tuotteita