Suomen muinaiset tulivuoret — Kallioidemme salaisuuksia

Heinonen, Jussi S.; Lehtonen, Elina
Nimeke: Suomen muinaiset tulivuoret — Kallioidemme salaisuuksia
Tekijät: Heinonen, Jussi S. (Kirjoittaja)
Lehtonen, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452527
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.2.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.2.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Kirjastoluokka: 55.2 Geologia. Geomorfologia
Kainuun metsistä löytyy todisteita laavavirroista, jotka olivat niin kuumia, että ne hohtivat valkoisina ja virtasivat kuin nestemäinen hunaja. Noin 600 miljoonaa vuotta sitten nopeasti etenevät tulivuorenpurkaukset sylkivät timantteja nykyisen Pohjois-Savon alueella. Kainuu? Pohjois-Savo? Timantteja! Hetkinen, puhutaanko nyt Suomesta?

Laavavirrat ovat aikaa sitten ehtyneet, ja rantakalliot sekä tuttujen metsien jyrkänteet seisovat hiljaisina. Silti kotoisesta kallioperästämme ovat yhä luettavissa maapallon historian monet käänteet. Jos osaa katsoa, voi nähdä merkkejä tapahtumista jopa yli kolmen miljardin vuoden takaa dinosaurusten valtakauteen asti.

Suomen muinaiset tulivuoret vie lukijan ennennäkemättömälle retkelle eri puolille maata ihmettelemään tulivuorenpurkauksia, jääkausia ja muita geologisia tapahtumia sekä kiviaineksessa nykyään piileskelevää elämää. Kirja antaa luonnossa liikkumiseen aivan uudenlaista lumoa, sillä sen avulla voi oppia havainnoimaan muinaisten tulivuoriemme jättämiä jälkiä ja ymmärtämään moninaisten geologisten muodostumien syntyä.


Katso myös näitä tuotteita