Suomen muinaiset tulivuoret — Kallioidemme salaisuuksia

Heinonen, Jussi S.; Lehtonen, Elina
Nimeke: Suomen muinaiset tulivuoret — Kallioidemme salaisuuksia
Tekijät: Heinonen, Jussi S. (Kirjoittaja)
Lehtonen, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452527
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 28.2.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 412
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Perusteokset
Historia
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 55.2 Geologia. Geomorfologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: geologia, geomorfologia, kallioperä, kivet, kerrostumat, kivilajit, magmakivilajit, metamorfiset kivilajit, vulkaniitit, sedimenttikivilajit, seuraukset, vulkaaninen toiminta, laava, tulivuorenpurkaukset, tulivuoret, meteoriitit, geologiset kaudet, historia
Avainsanat: geologia, geomorfologia, jääkausi, kallioperä, kivet, laava, tulivuorenpurkaukset, tulivuoret
E-kirja, 2024
EPUB
23,00 €

Äänikirja, 2024
MP3
25,00 €

Kainuun metsistä löytyy todisteita laavavirroista, jotka olivat niin kuumia, että ne hohtivat valkoisina ja virtasivat kuin kosket. Noin 600 miljoonaa vuotta sitten nopeasti etenevät tulivuorenpurkaukset sylkivät timantteja nykyisen Pohjois-Savon alueella. Kainuu? Pohjois-Savo? Timantteja! Hetkinen, puhutaanko nyt Suomesta?

Laavavirrat ovat aikaa sitten ehtyneet, ja rantakalliot sekä tuttujen metsien jyrkänteet seisovat hiljaisina. Silti kotoisesta kallioperästämme ovat yhä luettavissa maapallon historian monet käänteet. Jos osaa katsoa, voi nähdä merkkejä tapahtumista jopa miljardien vuosien takaa varhaisilta mantereilta.

Suomen muinaiset tulivuoret vie lukijan ennennäkemättömälle retkelle eri puolille maata ihmettelemään tulivuorenpurkauksia, jääkausia ja muita geologisia tapahtumia sekä kiviaineksessa nykyään piileskelevää elämää. Kirja antaa luonnossa liikkumiseen aivan uudenlaista lumoa, sillä sen avulla voi oppia havainnoimaan muinaisten tulivuoriemme kallioihin jättämiä jälkiä ja ymmärtämään moninaisten geologisten muodostumien syntyä.


Katso myös näitä tuotteita