Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 18:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 18:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Suomen kolmas tasavalta — Hallitsemistapa EU-aikakaudella

Heiskala, Risto; Aro, Jari; Herranen, Olli; Viitamäki, Riku
Nimeke: Suomen kolmas tasavalta — Hallitsemistapa EU-aikakaudella
Tekijät: Heiskala, Risto (Kirjoittaja)
Aro, Jari (Kirjoittaja)
Herranen, Olli (Kirjoittaja)
Viitamäki, Riku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451841
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.10.2022
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 460
Tuoteryhmät: Suomen suuret kysymykset
Demokratian tulevaisuus
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: EU-politiikka, päätöksenteko, poliittinen päätöksenteko, vaikuttaminen, vallankäyttö, poliittiset järjestelmät, poliittinen eliitti, virkamiehet, hallinto, kansalaisuus, EU-maat
E-kirja, 2022
EPUB
23,00 €

Kun maailmalla puhkeaa kriisi, Suomen pääministeri matkustaa Brysseliin. Huippukokousten ja muiden korkean tason tapaamisten saamasta näkyvyydestä huolimatta julkista keskustelua leimaa sitkeästi puutteellinen ymmärrys siitä, kuinka merkittävä vaikutus Euroopan unionilla on Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaan.

Suomen kolmas tasavalta kertoo, millaiseksi Suomen hallitsemistapa muuttui maan liittyessä vuonna 1995 Euroopan unioniin. Laajan haastatteluaineiston perusteella teos piirtää kokonaiskuvan suomalaista Eurooppa-politiikkaa muotoilevasta poliittis-hallinnollisesta eliitistä - sen jäsenten taustoista, näkemyksistä ja työskentelykulttuurista. Haastateltujen joukossa on muun muassa komissaareja ja muita EU:n huippuvirkailijoita, eurokansanedustajia, kansliapäälliköitä sekä ministereitä.

Ilmastonmuutoksen, pandemioiden ja sotilaallisten konfliktien kaltaisten kohtalonkysymysten ratkaisemisessa Euroopan unioni on avainasemassa. Siksi on syytä tietää, ketkä Suomen asioita EU-elimissä ajavat - ja miten.


Katso myös näitä tuotteita