Suomalaiset ja historia

Torsti, Pilvi
Nimeke: Suomalaiset ja historia
Tekijät: Torsti, Pilvi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952644
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 303
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 90.92
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiakulttuuri, historiatietoisuus, historiankäsitys, menneisyys, muistitieto, suomalaiset, kansallinen identiteetti, sukupolvet, ikäryhmät, kyselytutkimus, haastattelututkimus, historia
Historia elää arjessamme monin eri tavoin. Henkilökohtaiset muistikuvat ja käsitykset lähimenneisyyden tärkeiksi koetuista tapahtumista muokkaavat identiteettiämme, arvostuksiamme ja maailmankuvaamme. Näiden näkemysten perusteella luodaan helposti yleistyksiä "talvisodan hengestä" tai "työteliäästä kansasta" niin arkisessa keskustelussa kuin tiedotusvälineissäkin.

Mutta millainen käsitys suomalaisilla todella on talvisodan, Kekkosen, laman tai Euroopan unioniin liittymisen merkityksestä? Suomalaiset ja historia luotaa ensimmäistä kertaa kattavasti suomalaista historiatietoisuutta. Se perustuu monivuotiseen Historiatietoisuus Suomessa -tutkimusprojektiin, jossa tuhansia suomalaisia pyydettiin kertomaan, mitä he ajattelevat menneisyydestä ja mitä merkitystä historialla heille on. Suomalaiset ja historia antaa äänen tavallisille kansalaisille ja avaa uuden näkökulman historiaan ja historian harrastamiseen. Se on suunnattu kaikille niille, joita kiinnostaa, ovatko suomalaiset keskimääräistä suurempia historiakulttuurin kuluttajia, näkyykö ihmisten poliittinen ajattelu vuoden 1918 sodan tulkinnoissa tai mitkä avainkokemukset erottelevat sukupolvia. Teos sopii historian harrastajan lukupaketiksi, koulujen opetusmateriaaliksi ja yliopisto-opetuksen kurssikirjaksi.


Katso myös näitä tuotteita