Stoalaisuus — Tiedon, tunteiden ja hyvän elämän filosofia

Kaarakainen, Teija; Kaukua, Jari
Nimeke: Stoalaisuus — Tiedon, tunteiden ja hyvän elämän filosofia
Tekijät: Kaarakainen, Teija (Toimittaja)
Kaukua, Jari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953931
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 382
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historia, renessanssi, keskiaika, hyvä elämä, tunteet, hyveet, tieto, yhteiskuntafilosofia, etiikka, stoalaisuus, antiikin filosofia, aatehistoria
E-kirja, 2015
PDF
24,00 €

Stoalaisuus on yksi tärkeimmistä antiikin aikana syntyneistä filosofisista suuntauksista. Stoalaisen etiikan keskeiset osat ovat pyrkimys viisauteen ja mielenrauhaan, tunteista vapautumiseen ja velvollisuuksien täyttämiseen sekä ajatus maailmankansalaisuudesta ja luonnollisesta oikeudenmukaisuudesta. Nämä kaikki ovat vaikuttaneet vahvasti koko länsimaiseen kulttuuriin.

Teoksessa pohditaan kysymyksiä tunteista, minuudesta, maailmankansalaisuudesta sekä etiikan perustasta ja päämääristä. Stoalaisuuden klassikkoteksteistä teokseen on suomennettu varhaisstoalaisen tunneteorian tekstikatkelmat, Senecan Suuttumuksesta, Epiktetoksen Käsikirja ja uusstoalaisen Guillaume du Vairin Stoalaisten moraalifilosofia.

Stoalainen filosofia tarjoaa uusia näkökulmia oikeudenmukaisuutta, elämänhallintaa ja elämän tarkoitusta pohtivalle nykyihmiselle.


Katso myös näitä tuotteita