Sotilaan päiväkirja — Kuinka rauhanturvaaminen muuttui kriisinhallinnaksi

Käihkö, Ilmari
Nimeke: Sotilaan päiväkirja — Kuinka rauhanturvaaminen muuttui kriisinhallinnaksi
Tekijät: Käihkö, Ilmari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452558
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.3.2024
Hinta: 34,00 € 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 384
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Konfliktit maailmassa
Historia
Yhteiskunta
Tiedä, mistä puhutaan
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rauhanturvaoperaatiot, kriisit, kriisinhallinta, johtaminen, ongelmat, rauhanturvaajat, sotilaat, asenteet, rasismi, väkivalta, hyvinvointi, sopeutuminen, paluumuutto, kokemukset
E-kirja, 2024
EPUB
19,00 €

Äänikirja, 2024
MP3
21,00 €

On kuin uisi meressä: äänet, tuoksut, liike, hiki ja lämpö. Ilma on niin tiheänä näitä, että olen kuin pinnan alla. Ärsyketulvaa kaikille aisteille. Haparoivia kohtaamisia paikallisten ihmisten kanssa. Toveruuden hetkiä.

Sotilaan päiväkirja kuvaa nuorten sotilaiden etulinjan todellisuutta Darfurin konfliktiin liittyneessä YK:n rauhanturvaoperaatiossa Tsadissa vuonna 2009. Omakohtaiset havainnot neljän kuukauden palvelusjaksolta ja laajat haastattelut yhdistyvät sotatieteelliseen tutkimukseen. Sotilasjoukkonsa kokemusten kautta Ilmari Käihkö analysoi murroskohtaa, jossa rauhanturvaaminen muuttui sotilaallisemmaksi kriisinhallinnaksi.

Kiiltokuvia maalailevat viralliset korulauseet tuntuvat kaukaisilta, kun arjen toimintaa rasittavat puutteellinen koulutus, johtamisongelmat ja avoimen rasistinen suhtautuminen paikallisiin. Kaunistelemattoman kuvauksen tarkoituksena on lisätä demokraattista keskustelua aseellisen voiman käytöstä sekä parantaa sotilaallisia valmiuksiamme niin Suomessa kuin ulkomaillakin.


Katso myös näitä tuotteita