Sotilaan päiväkirja — Kuinka rauhanturvaaminen muuttui kriisinhallinnaksi

Käihkö, Ilmari
Nimeke: Sotilaan päiväkirja — Kuinka rauhanturvaaminen muuttui kriisinhallinnaksi
Tekijät: Käihkö, Ilmari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452558
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.2.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.2.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 350
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
On kuin uisi meressä: äänet, tuoksut, liike, hiki ja lämpö. Ilma on niin tiheänä näitä, että olen kuin pinnan alla. Ärsyketulvaa kaikille aisteille. Haparoivia kohtaamisia paikallisten ihmisten kanssa. Toveruuden hetkiä.

Sotilaan päiväkirja kuvaa nuorten sotilaiden etulinjan todellisuutta Darfurin konfliktiin liittyneessä YK:n rauhanturvaoperaatiossa Tšadissa vuonna 2009. Omakohtaiset havainnot neljän kuukauden palvelusjaksolta ja laajat haastattelut yhdistyvät sotatieteelliseen tutkimukseen. Sotilasjoukkonsa kokemusten kautta Ilmari Käihkö analysoi murroskohtaa, jossa rauhanturvaaminen muuttui sotilaallisemmaksi kriisinhallinnaksi.

Kiiltokuvia maalailevat viralliset korulauseet tuntuvat kaukaisilta, kun arjen toimintaa rasittavat puutteellinen koulutus, johtamisongelmat ja avoimen rasistinen suhtautuminen paikallisiin. Kaunistelemattoman kuvauksen tarkoituksena on lisätä demokraattista keskustelua sotilaallisen voiman käytöstä ulkomailla sekä parantaa valmiuksiamme toimia kansainvälisissä operaatioissa.


Katso myös näitä tuotteita