Sosialismin idea

Honneth, Axel
Nimeke: Sosialismin idea
Tekijät: Honneth, Axel (Kirjoittaja)
Kuusterä, Arto (Kääntäjä)
Palmusaari, Jussi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524954808
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Tiedä, mistä puhutaan
Kirjastoluokka: 32.01 Valtiofilosofia. Poliittiset ideologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosialismi, yhteiskuntajärjestelmät, ideologiat, talousjärjestelmät, demokratia, yhdenvertaisuus, poliittinen filosofia, poliittinen historia
E-kirja, 2018
EPUB
19,00 €

Vapaus, veljeys, tasa-arvo!

Ranskan vallankumouksen jälkikuohuissa kehittyneen sosialismin alkuperäinen idea perustui sosiaaliseen vapauteen, jossa oman vapauden ehdottomana edellytyksenä pidettiin kanssaihmisen vapautta. Sen tavoitteleminen on historiassa kuitenkin rajoittunut talouden piiriin ja kiinnittynyt liiaksi pelkkään työväenluokkaan.

Sosialismin idea tutkii sosialismin historiallista perintöä paikantaakseen syitä vasemmiston nykyiseen poliittiseen ja aatteelliseen lamaannukseen. Teoksessa pohditaan, mikä sosialismin käsitteessä on säilyttämisen arvoista ja miten sitä pitäisi muuttaa, jotta se pystyisi vastaamaan paitsi nykyhetken myös tulevaisuuden vaatimuksiin.

Sosialismin tulisi löyhentää sidosta syntyajankohdastaan eli teollistumisesta kumpuaviin ennakko-oletuksiin, jotta uudet vapautta havittelevat ihmisryhmät voisivat löytää siitä aatteellisen kotinsa. Uudistetun ja ajanmukaisen sosialismin päämäärän tulisi olla demokraattinen elämänmuoto, jossa sosiaalinen vapaus toteutuu talouden ohella myös politiikan ja henkilökohtaisten suhteiden piirissä.


Katso myös näitä tuotteita