Sodan pauloissa — Militarismi suomalaisessa yhteiskunnassa

Hast, Susanna; Kotilainen, Noora
Nimeke: Sodan pauloissa — Militarismi suomalaisessa yhteiskunnassa
Tekijät: Hast, Susanna (Toimittaja)
Kotilainen, Noora (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452510
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 13.3.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 363
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: militarismi, tutkimus, arvot (käsitykset), diskurssi, turvallisuuspolitiikka, sotilaspolitiikka, sukupuoliroolit, sukupolvikokemukset, sotaveteraanit, sotakokemukset, mielikuvat, sodankäynti, asevoimat, asevelvollisuus, sotilaskoulutus, nationalismi, demokratia, julkinen keskustelu
E-kirja, 2024
EPUB
21,00 €

Sota ja turvallisuuspolitiikka puhuttavat ja herättävät tunteita. Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja Suomen liityttyä Natoon sotilaallisten arvojen ja käytäntöjen kriittinen tarkastelu on erityisen ajankohtaista.

Sota ja siitä kumpuavat arvot vaikuttavat syvästi yhteiskunnassamme, paitsi politiikassa myös arjen käytännöissä ja tunteiden tasolla. Sodasta, turvallisuudesta ja sotilaspolitiikasta keskustellaan usein yksimielisyyttä vaatien, vaihtoehdottomaan sävyyn. Miksi sota on suomalaisille niin pyhä asia?

Sodan pauloissa tarjoaa kriittisiä näkökulmia sotilaalliseen valtaan, sodasta kerrottuihin tarinoihin ja sotilasinstituutioiden käytäntöihin Suomessa. Mitä militarismi oikeastaan on? Miten sen kautta oikeutetaan väkivaltaa ja ylläpidetään sukupuolijärjestelmää? Miten sotilaallinen toiminta vaikuttaa ympäristöön ja ekosysteemiin? Mikä on sotilaallisen vallan asema suomalaisessa demokratiassa?


Katso myös näitä tuotteita