Sienten biologia — Toinen, uudistettu laitos

Timonen, Sari; Valkonen, Jari
Nimeke: Sienten biologia — Toinen, uudistettu laitos
Tekijät: Timonen, Sari (Toimittaja)
Valkonen, Jari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523455368
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.3.2018
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 57.3 Levät. Jäkälät. Sienet. Sammalet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sienet, sienitiede
Kovakantinen kirja, 2018
Uudistettu tai tarkistettu painos
39,00 €

Miksi kaikki fossiiliset energiavarantomme ovat ajalta ennen sienten kehittymistä? Eivätkö homeet ja hiivat olekaan omia lajejaan? Sieniäkö on kiittäminen pienestä lapsikuolleisuudesta ja metsiemme hyvinvoinnista? Millaisia seurajuomia nauttisimme, jos sieniä ei olisi olemassa?

Sienet ovat biologisesti lähempänä eläimiä kuin kasveja ja paljon muutakin kuin pelkkiä itiöemiä. Sienirihmastot voivat elää satoja vuosia, ja yksi sieniyksilö voi levitä monen hehtaarin alueelle. Ympärillämme myös leijuu kaiken aikaa miljoonia mikroskooppisen pieniä sieni-itiöitä. Sienet vaikuttavat elämäämme enemmän kuin yleensä ajattelemmekaan.

Sienten biologia selvittää perusasiat sienten monimuotoisuudesta, aineenvaihdunnasta, genetiikasta, toimintatavoista, ympäristövaikutuksista ja käytöstä ihmisen hyödyksi. Se on ensimmäinen suomenkielinen yleisteos sienten maailmasta, ja kirjoittajina ovat olleet parhaat suomalaiset asiantuntijat. Teokseen sisältyy kattava suomenkielinen sienitieteellinen sanasto sekä laaja taksonominen taulukko eri sienilajeista.

Sienten biologia sopii niin opiskelijoille, opettajille, tutkijoille, tuotekehittelijöille, elintarvikeviranomaisille kuin sieniharrastajillekin.Katso myös näitä tuotteita