Sankari ja antisankari — Mannerheim-kultin pitkä vuosisata

Tepora, Tuomas
Nimeke: Sankari ja antisankari — Mannerheim-kultin pitkä vuosisata
Tekijät: Tepora, Tuomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452220
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.2.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkilöhistoria, marsalkat, mielikuvat, imago, merkkihenkilöt, kansallinen identiteetti, julkinen keskustelu, historiankirjoitus, muistin politiikka
Äänikirja, 2023
MP3
23,00 €

E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

”Jossakin korkeuksissa lähellä Jumalaa ja Jeesusta”
Harva henkilö Suomen historiassa elähdyttää, kiinnostaa, raivostuttaa ja ärsyttää yhtä paljon kuin Gustaf Mannerheim. Tämä mielikuvien myyttinen sotasankari, päälahtari, menneen ajan aristokraatti ja kosmopoliitti sekä seksualisoitu suurmies on nostettu jalustalle yhä uudestaan - ja myös vedetty alas sieltä.

Historioitsija Tuomas Tepora perkaa Sankari ja antisankari -teoksessaan Mannerheimista luotuja mielikuvia ja syitä siihen, miksi hänen ympärilleen on rakentunut valtava henkilökultti. Ketkä myyttiä rakentavat ja mitä tarkoituksia varten? Mannerheimin kykyä nostattaa suuria tunteita ilmentävät kirjassa esiteltävät patsashankkeisiin ja elokuviin liittyneet rajut kohut.

Teos luotaa kiinnostavalla tavalla Mannerheim-kuvan yhteiskunnallista merkitystä. Poliittiset henkilökultit on totuttu liittämään autoritäärisiin hallintoihin, mutta miten tunteita ja mielikuvia hyödynnetään demokraattisten yhteiskuntien hallinnassa?


Katso myös näitä tuotteita