Rajaton vesi, rajalliset vesivarat

Keskitalo, Jorma
Nimeke: Rajaton vesi, rajalliset vesivarat
Tekijät: Keskitalo, Jorma (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954396
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 236
Tuoteryhmät: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Konfliktit maailmassa
Ympäristö ja luonto
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 55.6 Hydrologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vesivarat, vesipula, vesi, vesien saastuminen, vesiensuojelu, vesiekosysteemit, ympäristönsuojelu
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Vesi kiertää jatkuvasti paikasta ja olomuodosta toiseen. Vaikka suurin osa planeetastamme on veden peitossa, kärsii runsas kolmasosa ihmiskunnasta kroonisesta vesipulasta. Vesivarojen tehokas ja kestävä hallinta onkin tärkeä globaali tavoite ja oleellinen osa yhteiskunnan toimintaa.

Rajaton vesi, rajalliset vesivarat -teos kokoaa yhteen uutta tutkimustietoa luonnonvesistä, vesivaroista, niiden hallinnasta ja ekosysteemipalveluista. Miten ilmastonmuutoksen vaikutukset, kuten lisääntyvät sateet ja ikiroudan sulaminen, näkyvät luonnonvesissä? Millä keinoilla jätevedenpuhdistamoissa voidaan estää sairaalabakteerien, antibioottien ja haitallisten yhdisteiden leviäminen luontoon ja talousveteen? Kuinka kunnostaa rehevöityneitä tai saastuneita vesistöjä?

Vettä lähestytään monitieteisessä teoksessa myös ympäristöoikeustieteen ja -taloustieteen sekä kulttuurintutkimuksen näkökulmista. Veden ympärille kiertyy monimutkaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä, joita tutkimustieto voi auttaa ratkomaan.

Teos perustuu Suomen Akatemian AKVA-tutkimusohjelmaan.


Katso myös näitä tuotteita