Rajan taju — Filosofisia esseitä

Haaparanta, Leila
Nimeke: Rajan taju — Filosofisia esseitä
Tekijät: Haaparanta, Leila (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450035
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, historia, suuntaukset, filosofit, tietoteoria, järki, tunteet, fenomenologia, feministinen filosofia, mielenfilosofia, kielifilosofia, logiikka, uskonnonfilosofia, kantilaisuus, valistuksen aika
E-kirja, 2019
EPUB
19,00 €

Filosofia on rajojen tuntemista. Missä kulkevat tiedon rajat? Mitä on olla nainen ja filosofi? Onko toista mahdollista ymmärtää? Miksi empaattinen asenne on olennaisesti eettinen asenne toista kohtaan?

Rajan taju pohtii filosofian peruskysymyksiä sekä itse filosofian luonnetta. Teos tarkastelee ”järjen” eri merkityksiä sekä pyrkii purkamaan esimerkiksi järjen ja tunteiden vastakkainasettelua. Samalla pohditaan filosofian perinteen ja nykyfilosofian vuoropuhelua ja sitä, onko filosofisten koulukuntien välinen vuoropuhelu mahdollista. Kirjassa tartutaan myös erilaisiin ajankohtaisiin teemoihin elämänhallinnan self help -tekniikoista totuuden jälkeiseen aikaan, tekoälyyn, ihmismielen tutkimattomuuteen sekä kulttuurien kohtaamisen ongelmiin.

Rajan taju on paitsi terävää filosofista analyysia myös pitkän filosofiuran tehneen Leila Haaparannan henkilökohtainen puheenvuoro. Se on puhetta tiedosta mutta ennen muuta puhetta kuuntelemisesta, tietämättömyydestä ja epäilystä.


Katso myös näitä tuotteita