Raamatun heprean lukemisto

Harviainen, Tapani; Sollamo, Raija
Nimeke: Raamatun heprean lukemisto
Tekijät: Harviainen, Tapani (Toimittaja)
Sollamo, Raija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456396
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.4.2020
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: K89.922 Heprean kieli
Avainsanat: heprean kieli
Pehmeäkantinen kirja, 2022
Uudistettu tai tarkistettu painos
36,00 €

Vanhan testamentin hepreankielisistä teksteistä koottu lukemisto on tarkoitettu Raamatun heprean opiskeluun. Se sopii käytettäväksi sekä peruskursseilla heprean kieliopin opintojen ohessa että itseopiskelussa. Kirjaa voidaan käyttää myös kansalais- ja työväenopistoissa. Tekstit on valittu eri puolilta Vanhaa testamenttia, jotta opiskelija tutustuisi edustavasti kirjallisuuden eri lajeihin - sekä proosaan että runouteen. Oppikirjan sanasto ja selitykset tekevät tekstien ymmärtämisen vaivattomaksi ja lukemisen jopa nautinnoksi. Heprean taito kasvaa kohisten. Tarkoituksena on osoittaa, että heprea ei ole niin vaikea kieli kuin usein luullaan.

KIRJOITTAJAT

Tapani Harviainen, FT, seemiläisten kielten professori, Helsingin yliopiston Aasian ja Afrikan kielten ja kulttuurien laitos. Erityisaloja: heprean äännehistoria, heprealaiset käsikirjoitukset Pietarissa ja Liettuan karaiimiyhteisö.

Raija Sollamo, TT ja FL, Raamatun alkukielten professori (emerita), Helsingin yliopiston eksegetiikan laitos. Erikoisalat: Septuaginta ja Qumranin tekstit.

SITAATTI : Tiesitkö, että heprean sana "saq" on suomeksi sekä "säkki" että "surijan tai katujan lannevaate"? Siksi Joonan kirjassa katuvat niniveläiset pukivat sekä itsensä että karjansa säkkeihin. Europpalaisten kielten sana säkki näyttää olevan laina hepreasta (tai foinikiasta).


Katso myös näitä tuotteita