Pyhä, paha ruoka — Uskonnon ja etiikan näkökulmia

Mäkinen, Virpi; Pesonen, Heikki; Uro, Risto
Nimeke: Pyhä, paha ruoka — Uskonnon ja etiikan näkökulmia
Tekijät: Mäkinen, Virpi (Toimittaja)
Pesonen, Heikki (Toimittaja)
Uro, Risto (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523458307
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 2.3.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 378
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 20 YLEINEN USKONTOTIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2023

37,00 €

Uskonnot ohjaavat monin tavoin, mitä, miten ja milloin ihmiset syövät. Ruoka kuuluu rituaaleihin ja juhliin, se on pyhää tai jyrkästi kiellettyä ja sen kautta pyritään tiiviimpään yhteyteen jumalan kanssa. Toisaalta joskus kuulee sanottavan, että ruoka on uusi uskonto: esimerkiksi tietynlaisen ruokavalion noudattaminen voi muistuttaa uskonnollisten oppien seuraamista. Ruokaan kietoutuu myös paljon elämänkatsomuksellisia ja eettisiä kysymyksiä, jotka ovat saaneet entistä enemmän kaikupohjaa ekokriisin aikakaudella.

Pyhä, paha ruoka tarkastelee ruokaa uskonnon ja etiikan tutkimuksen välinein. Se johdattaa eri uskontojen ruokakulttuureihin ja niiden keskeisiin ideoihin, joita valaisevat esimerkit niin menneisyydestä kuin nykyajastakin. Teoksessa tarkastellaan myös, miten ruokaan liittyvät eettiset valinnat ja niiden taustalla olevat arvot suhteutuvat uskontojen opetuksiin hyvästä elämästä ja ihmisen roolista eliökunnassa.

Pyhä, paha ruoka on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja, jossa käsitellään ruoan ja uskonnon suhdetta kattavasti ja eri uskontoperinteissä.


Katso myös näitä tuotteita