Puiden asukkaat — Suomen puiden seuralaislajit

Keto-Tokoi, Petri; Siitonen, Juha
Nimeke: Puiden asukkaat — Suomen puiden seuralaislajit
Tekijät: Keto-Tokoi, Petri (Kirjoittaja)
Siitonen, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451339
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 4.10.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 4.10.2021
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 400
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
Pölkkyhärkä, myskijäärä, sormipaisukarve, mustalumihome...

Tunnistat ehkä pajun, männyn ja katajan, mutta tunnetko niillä viihtyvät eläimet, sienet ja kasvit? Valtaosa metsälajeistamme on suoraan riippuvaisia eri puulajien nuorista, vanhoista tai kuolleista yksilöistä. On tullut aika nähdä puut metsältä!

Puiden asukkaat kokoaa tiedot Suomen puista ja niiden seuralaisista samojen kansien väliin. Puiden ylläpitämä lajikirjo kiehtoo ja hämmästyttää: tuomenkehrääjäkoi hyödyntää isäntäpuunsa myrkkypuolustusta petojentorjunnassa, ja hiilikääpä elää vain kaatuneiden, metsäpalon hiillyttämien mäntyjen rungoilla. Mielikuvitusta kutkuttaa lahottajasieni liuskapielus, joka näyttää oksaa puristavalta monisormiselta kädeltä.

Upein värikuvin varustettu teos kannustaa lukijaa havainnoimaan luontoa uusin tavoin. Esimerkiksi kuolleet rungot alkavat näyttää elämän tyyssijoilta, kun niitä tarkastelee seuralaislajiston näkökulmasta. Vanhat ja lahonneet puut ovatkin osa monimuotoista metsäluontoa, jonka vaaliminen on entistä tärkeämpää kasvavan biotalouden aikakaudella.


Katso myös näitä tuotteita