Pimeä aika — Kymmenen myyttiä keskiajasta

Tahkokallio, Jaakko
Nimeke: Pimeä aika — Kymmenen myyttiä keskiajasta
Tekijät: Tahkokallio, Jaakko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450394
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 3. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 299
Tuoteryhmät: Historia
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 91.6 Keskiaika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: keskiaika, myytit, stereotypiat, uskomukset, väärinkäsitykset, valtio (instituutio), kirkko (instituutio), valta, väkivalta, kulttuuri, sivistys, historiantutkimus, historia
E-kirja, 2019
EPUB
16,00 €

Äänikirja, 2019
MP3
19,00 €

Huppupäiset pyövelit katkovat ihmisten kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla - vai oliko sittenkään?

Ajatus pimeästä keskiajasta elää sitkeästi osana kertomusta modernin länsimaisen sivilisaation noususta. Keskiaika nähdään synkkänä kautena antiikin ja renessanssin loiston välissä, ja sille on varattu konnan rooli tarinassa yhteiskuntamme kehityksestä. Tätä väritettyä kuvaa on pönkitetty myös populaarikulttuurissa goottilaisesta kauhuromantiikasta moderniin fantasiakirjallisuuteen ja historiallisiin tv-sarjoihin.

Pimeä aika -teoksessa keskiajan asiantuntija Jaakko Tahkokallio oikoo kymmenen yleistä väärinkäsitystä keskiajasta. Murtamalla myytin kerrallaan hän piirtää todenperäisemmän kuvan aikakaudesta, jossa ihmiset eivät olleet vain väkivaltaisia tai kirkko tieteen kehityksen tiellä - ja miekkailu näytti aivan muulta kuin elokuvissa.


Katso myös näitä tuotteita