Persianlahden pikkujättiläiset — Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar ja Yhdistyneet arabiemiraatit

Halonen, Marko; Ahmajärvi, Mari
Nimeke: Persianlahden pikkujättiläiset — Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar ja Yhdistyneet arabiemiraatit
Tekijät: Halonen, Marko (Kirjoittaja)
Ahmajärvi, Mari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451810
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.10.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 317
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 98.11 Etu-Aasian historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntakehitys, poliittinen kehitys, itsenäistyminen (valtiot), siirtomaat, geopolitiikka, valtiot, monarkia, islam, öljyntuotanto, ympäristökysymykset, poliittinen historia, historia, yhteiskuntakuvaus
E-kirja, 2022
EPUB
21,00 €

Äänikirja, 2022
MP3
23,00 €

Persianlahden rannoilla Saudi-Arabian, Irakin ja Iranin puristuksissa sijaitsee viisi pientä mutta taloudellisesti ja maailmanpoliittisesti merkittävää valtiota. Näissä maissa on noin 25 miljoonaa asukasta, mutta niiden hallussa on jopa neljännes Persianlahden valtavista öljyvarannoista.

Persianlahden pikkujättiläiset kokoaa tietoa alueen pitkästä historiasta ja omaperäisistä yhteiskunnista ensimmäistä kertaa suomeksi. Se selvittää, miksi mahtavien sivilisaatioiden ja imperiumien katveesta syntyi niin monta pientä itsenäistä monarkiaa. Kehitys helmenkalastajien kylistä ja Britannian protektoraateista mielikuvituksellisten rakennushankkeiden turismikeitaiksi on ollut nopeaa. Voiko taloudellinen kukoistus jatkua fossiilisen energiantuotannon päättymisen jälkeen? Uhkaavatko äärijärjestöt alueen haurasta poliittista tasapainoa? Lisääntyvätkö vaatimukset ihmisoikeuksien kunnioittamisesta?

Kirjoittajat ovat asuneet ja työskennelleet Qatarin Dohassa ja kertovat myös tavallisesta arjesta sekä ympäröivästä luonnosta. Miten opettaa historiaa maassa, jossa historiateosten myyminen on kiellettyä?


Katso myös näitä tuotteita