Perhetutkimuksen suuntauksia

Jallinoja, Riitta; Hurme, Helena; Jokinen, Kimmo
Nimeke: Perhetutkimuksen suuntauksia
Tekijät: Jallinoja, Riitta (Toimittaja)
Hurme, Helena (Toimittaja)
Jokinen, Kimmo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953238
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perhetutkimus, perhesosiologia, tutkimusmenetelmät, perheet, oppihistoria, suuntaukset, teoriat
E-kirja, 2014
PDF
25,00 €

Kattava perusteos esittelee perhetutkimuksen keskeiset suuntaukset. Mukana on perheen yleismaailmallisuutta korostavia teorioita sekä suuntauksia, joissa päinvastoin korostetaan perheiden moninaisuutta. Klassisten lähestymistapojen lisäksi perhettä tarkastellaan sosiaalisten suhteiden muodostelmana ja pohditaan perhekäytäntöjä, perhettä arkielämän näkökulmasta sekä ihmisperhettä evoluutiopsykologiassa ja -ekologiassa.

Perhetutkimuksen suuntauksia on ensimmäinen kokoava suomenkielinen esitys perheteorioista sekä perhetutkimuksen suunnista ja lähestymistavoista, jotka ovat laajasti suunnanneet perhetutkimusta sosiologiassa, sosiaalityössä, psykologiassa ja kasvatustieteissä. Suuntausten kavalkadi 1950-luvulta 2000-luvulle tarjoaa lukijalle välineitä jäsentää perhetutkimuksen monisyistä kenttää mutta myös innoittaa omiin kehittelyihin perhetyössä ja -tutkimuksessa.


Katso myös näitä tuotteita