Perhe ja verstas — Itämeren kaupunkien käsityöläiselämää keskiajalla ja uuden ajan alussa

Ojala-Fulwood, Maija
Nimeke: Perhe ja verstas — Itämeren kaupunkien käsityöläiselämää keskiajalla ja uuden ajan alussa
Tekijät: Ojala-Fulwood, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451377
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 28.9.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 28.9.2021
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Kirjastoluokka: 91.6 Keskiaika
Ladattava äänikirja, 2021
MP3
23,00 €

Hampunkehrääjät, parturi-kirurgit, miekantakojat, kirjansitojat... Käsityöläiset olivat tyypillinen näky esiteollisen ajan eurooppalaiskaupunkien katukuvassa, ja perheenjäsenineen he muodostivat suuren osan niiden asukasluvusta. Käsityöläisammattien kirjo oli laaja.

Perhe ja verstas sukeltaa Itämeren alueen kaupungeissa keskiajalla ja uuden ajan alussa eläneiden käsityöläisten maailmaan. Käsityöläiset olivat järjestyneet ammattikunniksi, jotka säätelivät yhtä lailla jäsentensä koulutusta ja työntekoa kuin illanviettoihin osallistumista ja hautajaiskäytäntöjä.

Teoksessa kaivetaan esiin uutta tietoa tavallisten kaupunkilaisten elämästä sekä naisten roolista käsityöläisyhteisöissä. Samalla seurataan käsityöläisten vaiheita lähietäisyydeltä. Millainen oli tallinnalaisen kultasepän Claus MuSsin taival ammattikunnan vanhimmaksi eli oltermanniksi? Entä miten lyypekkiläisen turkisreunustentekijän lesken Margareta Wolderin piti ponnistella saadakseen oikeuden harjoittaa edesmenneen puolisonsa ammattia?


Katso myös näitä tuotteita