Pedagogiikasta

Kant, Immanuel; Nikkarla, Markus; Hämäläinen, Juha
Nimeke: Pedagogiikasta
Tekijät: Kant, Immanuel (Kirjoittaja)
Nikkarla, Markus (Kääntäjä)
Hämäläinen, Juha (Johdannon kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457904
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 31.10.2022
Ilmestymispäivä: 31.10.2022
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 160
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
Kovakantinen kirja, 2022

32,00 €

Immanuel Kant tunnetaan etenkin kolmesta Kritiikki-teoksestaan. Hän kuitenkin pohti perusteellisesti myös kasvatuksen ja pedagogiikan kysymyksiä. Kant piti kasvatusta tärkeimpänä ja vaikeimpana haasteena, joka ihmiselle voidaan antaa.
Kantin mukaan ihmisen on kehitettävä itseään, jotta hän kykenisi ottamaan paremmin huomioon muiden ihmisten päämäärät. Ihmisyksilö ei voi kuitenkaan onnistua tässä yksin, vaan moraalinen edistyminen on yhteisön yhteinen ja sukupolvet ylittävä tehtävä.
Pedagogiikasta-teoksessaan Kant käsittelee pedagogisen ajattelun peruskysymyksiä ja kasvatusteoreettisia ongelmia, joihin myöhemmässä kasvatusfilosofiassa on toistuvasti palattu. Nykyisessä oppimisteoreettisessa keskustelussa keskeinen oppimisen itseohjautuvuuden ja ulkoisen ohjausvaikutuksen välinen suhde on teoksessa vahvasti esillä.
Teos perustuu Kantin yliopistossa pitämiin pedagogiikan luentoihin. Se tarjoaa merkittävän, aiempaa klassikkokirjallisuutta täydentävän lisän kasvatusalan käytäntöön ja tutkimukseen.


Katso myös näitä tuotteita