Parempaa päihdepolitiikkaa — Rangaistuksista hoidon poluille

Nuotio, Kimmo; Simojoki, Kaarlo; Yli-Hemminki, Esko
Nimeke: Parempaa päihdepolitiikkaa — Rangaistuksista hoidon poluille
Tekijät: Nuotio, Kimmo (Toimittaja)
Simojoki, Kaarlo (Toimittaja)
Yli-Hemminki, Esko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523454149
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 23.10.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 37.6 Päihdepolitiikka. Päihdehuolto
Pehmeäkantinen kirja, 2023

36,00 €

Ovatko huumeiden käyttöhuoneet tarpeen? Kuinka suhtautua korvaushoidon laajentamiseen? Tulisiko kannabis laillistaa? Entä miten alkoholia koskevat myytit ja alkoholiteollisuus vaikuttavat sääntelyyn ja asenteisiin?

Päihdepolitiikka on ollut kuuma keskustelunaihe Suomessa viime vuodet, ja vaatimukset sen uudistamiseksi ovat voimistuneet. Huumeiden käytön rangaistavuus on osoittautunut ongelmalliseksi keinoksi torjua niiden käyttöä ja niihin liittyvää rikollisuutta.
Parempaa päihdepolitiikkaa taustoittaa näitä keskusteluja niin oikeudellisista kuin yhteiskuntapoliittisista näkökulmista ja osoittaa, että päihdepolitiikkaa on arvioitava uudelleen. Erityisesti esille nousee rangaistusten ja hoidon suhteen uudelleenmäärittely: onko huumeiden käytön kriminalisointi yhä perusteltua, ja mikä olisi paras keino vähentää päihteiden aiheuttamia haittoja?

Ajankohtainen teos tuo uusia tuulia keskusteluun huumeista ja muista päihteistä. Se tarjoaa tutkittua ja ajantasaista tietoa niin ammattilaisille kuin tavallisille kansalaisille sekä antaa aihetta myös konkreettisiin poliittisiin toimiin.


Katso myös näitä tuotteita