Pandemian jäljet — Matkalla muuttuvassa Euroopassa

Lankinen, Jussi
Nimeke: Pandemian jäljet — Matkalla muuttuvassa Euroopassa
Tekijät: Lankinen, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454088
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.10.2023
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 351
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2023

32,00 €

Koronavirus mullisti arjen keväällä 2020, mutta millaisia pidemmän aikavälin jälkiä se on jättänyt yhteiskuntaan ja ihmisten elämään? Miten ja miksi seuraukset eroavat Euroopan eri maissa? Miten Venäjän helmikuussa 2022 aloittaman hyökkäyssodan vaikutukset kietoutuvat pandemian perintöön?

Pandemian jäljet tarkastelee eurooppalaisten yhteiskuntien taloudellisia ja poliittisia muutoksia ja tulee myös lähelle tavallisten ihmisten kokemuksia. Toimittaja Jussi Lankinen on perehtynyt Italian, Espanjan, Saksan, Unkarin, Ruotsin ja Venäjän tilanteeseen sekä haastatellut asiantuntijoita ja paikallisia asukkaita.

Matka ympäri Eurooppaa osoitti, että koronakriisi korosti ja kiihdytti jo olemassa olleita ongelmia. Unkarissa ja Venäjällä itsevaltiaat ovat kahmineet lisää valtaa pandemian verukkeella, ja Saksassa äärioikeisto on vahvistunut osin koronaskeptisen liikkeen siivellä. Toisaalta EU:n elvytysrahojen avulla esimerkiksi Espanja ja Italia voivat muuttua modernimmiksi ja vihreämmiksi, jos ne onnistuvat käyttämään tuen viisaasti ja tehokkaasti.


Katso myös näitä tuotteita