Oopiumia ja ajatusharjoituksia — Kirjoituksia antiikin lääketieteestä ja filosofiasta

Ahonen, Marke
Nimeke: Oopiumia ja ajatusharjoituksia — Kirjoituksia antiikin lääketieteestä ja filosofiasta
Tekijät: Ahonen, Marke (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450776
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Historia
Terveys ja hyvinvointi
Kirjalahjat kevään juhliin
Kirjastoluokka: 91.17 Vanha aika, antiikin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lääketiede, historia, antiikki, antiikin filosofia, käsitykset, sairaudet, terveys, mind and body, mielenterveys, melankolia, unettomuus, hoitomenetelmät, lääkeaineet, ruumiillisuus, seksuaalisuus, sukupuolierot, hyvä elämä, kärsimys
E-kirja, 2020
EPUB
16,00 €

Äänikirja, 2020
MP3
19,00 €

Antiikin lääketieteessä on paljon meille vierasta mutta myös tuttua. Ihmiselämään väistämättä kuuluva kärsimys oli totta jo sata sukupolvea sitten. Yskä, aivastelu, päänsärky ja haavat olivat arkipäivää, melankolia painoi mielen matalaksi ja riittämätön uni aiheutti vaivoja. Henkisen työn tekijöitä kuormittivat elämä vallanpitäjien liepeillä sekä stressi menestyksen ja suosion epävarmuudesta.

Oopiumia ja ajatusharjoituksia kertoo antiikin ihmisten suhteesta kehoon, sairauksiin ja kärsimykseen. Se kartoittaa antiikin käsityksiä kulkutaudeista, unettomuudesta, mielenterveydestä ja melankoliasta, vesikauhusta, seksin terveysvaikutuksista, sukupuolesta ja sairauksien alkuperästä, lääkeaineista, viinistä, kanelista ja oopiumista. Se pohtii, mitä tiedämme ihmiskehosta, mitä olemme perineet antiikista ja mitä ajattelemme antiikin tiedosta nyt. Voimmeko samastua antiikin ihmisten kokemuksiin?

Antiikin ihmisille filosofia oli olennainen hoitomuoto lääketieteen ohella. Kahden hoitonäkökulman - oopiumin ja ajatusharjoitusten, lääkkeiden ja psykoterapian sekä medikalisaation ja self helpin - suhde on aina yhtä ajankohtainen ja kiinnostava.


Katso myös näitä tuotteita