Oma paikka haussa — Maahanmuuttotaustaiset nuoret ja koulutus

Jahnukainen, Markku; Kalalahti, Mira; Kivirauma, Joel
Nimeke: Oma paikka haussa — Maahanmuuttotaustaiset nuoret ja koulutus
Tekijät: Jahnukainen, Markku (Toimittaja)
Kalalahti, Mira (Toimittaja)
Kivirauma, Joel (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450271
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 348
Tuoteryhmät: Suomen suuret kysymykset
Muuttuva työ ja talous
Yhteiskunta
Sosiaaliala
Kasvatus ja psykologia
Perusteokset
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nuoret, elämänkaari, maahanmuuttajatausta, monikulttuurisuus, peruskoulu, toisen asteen koulutus, siirtymävaiheet, koulutus, etnisyys, koulutusvalinnat, ohjaus (neuvonta ja opastus), opinto-ohjaus
E-kirja, 2019
EPUB
23,00 €

Suomalainen koulutusjärjestelmä kuuluu maailman parhaiden joukkoon, ja sitä kiitetään erityisesti tasavertaisuudesta. Mutta miltä se näyttää maahanmuuttotaustaisten silmissä?

Oma paikka haussa tarkastelee koulun ja koulutuksen merkitystä maahanmuuttotaustaisten nuorten elämänkulussa. Kriittinen vaihe on siirtymä perusopetuksesta toisen asteen koulutukseen: oppivelvollisuuden päättyminen asettaa kaikki nuoret suurten valintojen eteen, ja kilpailu opiskelupaikoista on kovaa. Miten taata, että mahdollisimman moni löytäisi itselleen sopivan koulutuspolun?

Ohjaustyössä ja tukitoimissa on tärkeää huomioida, että maahanmuuttotaustaiset ovat erittäin monimuotoinen ryhmä. Asiantuntijoiden ohella teoksessa pääsevät ääneen myös nuoret itse. Vaikka syrjintä ja rasismi ovat vieläkin monille arkipäivää, maahanmuuttotaustaiset nuoret suhtautuvat koulutukseen kokonaisuudessaan myönteisesti ja odottavasti. Tämä on voimavara, jota ei saa jättää hyödyntämättä.


Katso myös näitä tuotteita