Nova fata verborum — Näkymiä sanojemme historiaan

Pitkäranta, Reijo
Nimeke: Nova fata verborum — Näkymiä sanojemme historiaan
Tekijät: Pitkäranta, Reijo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452428
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 9.8.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 454
Tuoteryhmät: Historia
Kielet ja kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 88.29 Suomen kielen etymologia ja onomastiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomen kieli, etymologia, sanat, merkitykset (semantiikka), lainasanat, kreikan kieli, latinan kieli, kielihistoria, historia
E-kirja, 2023
EPUB
16,00 €

Äänikirja, 2023
MP3
19,00 €

Käytämme päivittäin sanoja, jotka juontavat juurensa antiikin kreikasta ja latinasta. Joitakin sanoista käytetään yhä niiden alkuperäisessä muodossa, kun taas toisten sanojen vanha merkitys on hämärtynyt tai piiloutunut kokonaan. Näihin kehityskulkuihin ovat vaikuttaneet moninaiset sattumukset ja inhimilliset tekijät.

Nova fata verborum tarjoaa hauskaa ja kiinnostavaa tietoa kymmenien antiikista lähtöisin olevien sanojen alkuperästä ja vaiheista. Millaisia tarinoita kätkeytyy sanojen kappeli, mappi tai raparperi taakse? Ja mikä ihme on suprakrepidaari? Tutkimusmatkalla sanojen taustoihin selviää esimerkiksi, mitä tekemistä juristilla on keittojen ja kastikkeiden kanssa sekä mitä Carl von Linné kylvi Uppsalaan vuonna 1750.

Nova fata verborum tarjoaa lukijalle oivalluksia ja yleissivistystä herkullisessa ja helposti lähestyttävässä muodossa. Lukuisia pikantteja yksityiskohtia sisältävästä teoksesta voi myös ammentaa aineksia omien puheiden ja kirjoitusten maustamiseen.

Teos on uusi, laajennettu laitos Reijo Pitkärannan aiemmasta teoksesta Fata verborum (2020).


Katso myös näitä tuotteita