Nokian valtakunta — Raportti hulluilta vuosilta

Lindén, Carl-Gustav
Nimeke: Nokian valtakunta — Raportti hulluilta vuosilta
Tekijät: Lindén, Carl-Gustav (Kirjoittaja)
Nykänen, Pekka (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524954020
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 375
Tuoteryhmät: Historia
Talous
Yhteiskunta
Muuttuva työ ja talous
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 69.109
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: teknologiayritykset, kansainväliset yritykset, viestintätekniikka, matkapuhelimet, johtaminen, vaalirahoitus, optiot, julkisuuskuva, mediasuhteet, yhteiskunnalliset vaikutukset, historia
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Mahtivuosinaan Nokia vei Suomen maailmankartalle. Suomi tunnettiin Nokialandiana, matkapuhelinten luvattuna maana. Menestystarina nostatti ennennäkemättömän ylpeyden ja uhon, jonka vuoksi matkapuhelinbisneksen romahdus oli kylmä kylpy koko suomalaiselle itsetunnolle.

Nokian valtakunta kaivautuu ”hullujen vuosien” ytimeen ja selvittää, miten koko Suomi viritettiin suuryhtiön taajuudelle taloudessa, politiikassa ja hallinnossa. Nokian ja eliitin intressit kohtasivat kulissien takana, ja poliitikot ohjasivat päätöksentekoaan Nokian eduksi. Keille vaalirahat menivät? Kuinka Nokia vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan? Mitä virheistä voidaan oppia?

Teos on syvällinen analyysi Suomen historian vaiheesta, jota mukana olleiden on yhä vaikea ymmärtää. Se on kertomus omalaatuisista tapahtumista pienessä maassa, jonka globaali yritys oli kietonut lonkeroihinsa. Teokseen on haastateltu useita suomalaisen politiikan ja talouselämän vaikuttajia, jotka ovat halunneet avata vaiettuja ilmiöitä.


Katso myös näitä tuotteita