Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 18:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 18:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Näköaloja uskontoon

Ketola, Kimmo; Korkee, Simo; Pesonen, Heikki; Pyysiäinen, Ilkka; Sakaranaho, Tuula; Sjöblom, Tom
Nimeke: Näköaloja uskontoon
Tekijät: Ketola, Kimmo (Kirjoittaja)
Korkee, Simo (Kirjoittaja)
Pesonen, Heikki (Kirjoittaja)
Pyysiäinen, Ilkka (Kirjoittaja)
Sakaranaho, Tuula (Kirjoittaja)
Sjöblom, Tom (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954563
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,00 € (28,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 5. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 282
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 20 YLEINEN USKONTOTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uskonto (uskominen), uskontotiede, jumalakäsitykset, uskontososiologia, feminismi, semiotiikka, uskontoantropologia, tutkimus, tutkimusmenetelmät
Avainsanat: uskonto, kognitiivinen uskontotiede, uskontotiede, vertaileva uskontotiede
E-kirja, 1997
PDF
22,00 €

Miten keskustella uskonnosta muuten kuin oman uskontonsa tai katsomuksensa näkökulmasta? Miten uskontoa voidaan tutkia tieteellisesti ja kriittisesti? Mikä on tutkijan näkökulma uskontoon? Tässä kirjassa joukko uskontotieteilijöitä vastaa näihin kysymyksiin esittämällä oman näköalansa uskontoon.

Teoksessa käsitellään tieteellisen uskonnon-tutkimuksen peruslähtökohtia sekä monia ajankohtaisia tutkimus-suuntauksia. Kirjoittajat pohtivat mm. sellaisten suuntausten kuin psykoanalyysin, mentaliteettihistorian, globalisaatioteorian, semiotiikan, feministisen teorian ja kognitiotieteen merkitystä uskonnontutkimukselle.

Teos on tarkoitettu kaikille uskontoa koskevasta tutkimustiedosta kiinnostuneille ja se soveltuu perusoppikirjaksi moniin humanistisiin ja teologisiin aineisiin.


Katso myös näitä tuotteita