Muuttuva sukupuoli — Seksuaalisuuden, luokan ja värin politiikkaa

Rossi, Leena-Maija
Nimeke: Muuttuva sukupuoli — Seksuaalisuuden, luokan ja värin politiikkaa
Tekijät: Rossi, Leena-Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953733
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 214
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Sukupuolentutkimus
Politiikka
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sukupuoli, ihonväri, yhteiskuntaluokat, ikä, heteronormatiivisuus, normatiivisuus, seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti, performatiivisuus, representaatio, identiteetti, toiseus, samanlaisuus, yhdenvertaisuus, televisiosarjat, mediatutkimus
E-kirja, 2015
EPUB
23,00 €

Kulttuurimme on kyllästetty eroilla, eriarvoistamisella ja normittamisella - oli kysymys sitten sukupuolesta ja seksuaalisuudesta tai ihonväristä, iästä ja yhteiskuntaluokasta. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymyksiä pohdittaessa nämä kaikki näkökulmat on otettava huomioon.

Olennaista on tutkia ja tuoda esiin kahta ”näkymätöntä” asiaa, heteroutta ja valkoisuutta. Muuttuva sukupuoli puuttuu rasismiin ja sukupuolioletuksiin sekä pohtii erilaisten ”outouksien” kohtaamista. Se selvittää, mitä on heteronormatiivisuus, sukupuolen performatiivisuus ja representaatio politiikkana. Mukana tarkasteluissa ovat myös tv-sarjat Gilmoren tytöt ja Mogadishu Avenue.

Teos edustaa viimeisintä tutkimusta erilaisista eroista sekä niiden yhteiskunnallisista ja kulttuurisista merkityksistä. Se tarjoaa kattavan selvityksen sukupuolen ja mediatutkimuksen nykyisistä kysymyksistä ja keskeisistä käsitteistä.

Muuttuva sukupuoli on kattava perusteos niille, joita viehättävät sukupuolen, rodun, erojen ja outouden kysymykset.


Katso myös näitä tuotteita