Muinaisen Lähi-idän imperiumit — Kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho

Svärd, Saana; Töyräänvuori, Joanna
Nimeke: Muinaisen Lähi-idän imperiumit — Kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho
Tekijät: Svärd, Saana (Toimittaja)
Töyräänvuori, Joanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451711
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.5.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 296
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 98.1 Aasian historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: imperiumit, suurvallat, valtiot, muinaiskansat, kirjoitustaito, kirjallisuus, mytologia, uskonto ja uskonnot, uskonnollisuus, tiede, taikausko, taide, arkkitehtuuri, arki, sukupuoli, seksuaalisuus, talous, hallinto, lainkäyttö, kansallisuus, etnisyys, muuttoliike, vanha aika, historia, tutkimus, tieteenhistoria, tutkimushistoria
Äänikirja, 2022
MP3
23,00 €

E-kirja, 2022
EPUB
21,00 €

Muinainen Lähi-itä on ensimmäisten todellisten suurvaltojen koti. Siellä muotoutuneiden sivilisaatioiden, kuten Sumerin, Assyrian ja Babylonian, perintö on kulkeutunut läpi vuosituhansien tähän päivään asti. Alue tunnetaan kirjoitustaidon ja maanviljelyn kehtona, ja sinne johtavat monien nykyisten tieteiden ja taiteiden juuret.

Muinaisen Lähi-idän imperiumit kuljettaa aikaan ennen ajanlaskun alkua ja herättää eloon Mesopotamian, Levantin ja Arabian niemimaan yhteiskunnat ja kulttuurit. Teoksessa kuvataan kiehtovasti elämän eri puolia arjesta, politiikasta, uskonnosta ja taloudesta tieteeseen, taiteeseen, kansallisuuteen ja sukupuolten moninaisuuteen.

Koko historiansa ajan yhteiskunnat kohtasivat sotien, katovuosien, epidemioiden ja ilmastonmuutoksen kaltaisia mullistuksia ja jopa romahtivat kokonaan. Toisaalta viimeaikainen tutkimus on kiinnittänyt huomiota siihen, että yhteiskunnat olivat joustavia ja pystyivät sopeutumaan suurtenkin muutosten edessä.


Katso myös näitä tuotteita